Doliu în politică! A murit Vladimir Tănăsoiu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi

Bogdan Solomon    Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
24/09/2019, 14:18
Doliu în politică! A murit Vladimir Tănăsoiu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi
A murit Vladimir Tănăsoiu. Sursa foto: antena3.ro

O veste tristă a căzut ca un trăsnet asupra scenei politice din țara noastră. În cursul zilei de marți, 24 septembrie, s-a stins din viață Vladimir Tănăsoiu, fost președinte al Consiliului Județean Iași, funcție pe care a deținut-o în perioada 1996-2000. Din primele informații, se pare că decesul ar fi survenit după o lungă suferință.

Vladimir Tănăsoiu, medicul veterinar care a condus Consiliul Județean Iași

De profesie medic veterinar, Vladimir Tănăsoiu a ajuns director al Directiei Generale pentru Agricultură si Alimentație Iași si, ulterior, a preferat o carieră politică, ocupând funcția de președinte al Consiliului Județean Iași din partea PNL. Apoi, s-a mutat la Bîrnova, unde a fost ales consilier local pe listele Partidului Național Liberal.

În trei luni, Tănăsoiu s-a dovedit unul dintre cei mai activi consilieri locali. Chiar ne este de folos experiența sa în administrație. Comparat cu alți consilieri, care nici nu știu exact ce au de făcut, Tănăsoiu se descurcă perfect„, spunea la vremea respectivă primarul comunei, Victor Chirilă. Din 2000 până în 2004, Tănăsoiu a rămas un consilier județean aproape anonim, fără a se mai face remarcat în cadrul ședințelor din plen. Ajuns consilier local la Bârnova, primea o indemnizație de „doar” 1,2 milioane lei, față de 4,5 milioane, cât câștigă un consilier județean, sau 30 de milioane, cât reprezintă salariul președintelui Consiliului Județean.

A fost președintele Consiliului Județean Iași. Sursa foto: ziuadeiasi.ro
A fost președintele Consiliului Județean Iași. Sursa foto: ziuadeiasi.ro

În aprilie, a încetat din viață Floarea Rădulescu, lider PSD

Nu este singura tragedie de acest gen petrecută recent în politica românească. În luna aprilie, s-a stins din viață Floarea Rădulescu,  primarul comunei Cornățelu, din județul Dâmbovița. Anunțul a fost făcut chiar de organizația locală a Partidului Social Democrat.

Cuvintele sunt prea sărace pentru a exprima durerea pe care o simțim la pierderea colegei noastre, doamna primar al comunei Cornățelu, Floarea Rădulescu. Am pierdut un om minunat, un dascăl al comunității, un profesionist în administrație, un coleg pe care ne-am putut bizui. Suntem cu toții alături de familia îndoliată și de comunitatea care pierde un membru de seamă, rugându-ne ca Dumnezeu să îi călăuzească sufletul în Împărăția Cerurilor” , se arată în mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a PSD Dâmbovița.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×