Doliu în muzica populară românească! A murit Ileana Bacîtea, solistă renumită a Ansamblului folcloric „Doina Gorjului”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
04/12/2019, 16:50
Doliu în muzica populară românească! A murit Ileana Bacîtea, solistă renumită a Ansamblului folcloric „Doina Gorjului” GALERIE FOTO
Ileana Bacîtea s-a stins din viață. Sursa foto - facebook

Doliu în muzica populară românească! Din păcate una dintre cele mai vechi soliste ale ansamblului folcloric „Doina Gorjului”, Ileana Bacîtea, a încetat din viață. Aceasta a cântat încă de la vârsta de 15 ani, iar la 20 de ani a participat la un concurs pentru ocuparea postului de solist vocal al ansamblului.

Doliu în muzica populară românească!

Decesul a fost confirmat pe o rețea de socializare de interpreta Natalia Gorjeanu. „Cu durere în suflet anunţ trecerea în nefiinţă a dragei mele prietene şi colege Ileana Bacîtea. Sunt împietrită de durere. Drum lin spre îngeri Ileana Bacîtea ! Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău”, a transmis și cântăreața de muzică populară Maria Loga.

Conform  informații apărute în presă, Ileana Bacîtea a dorit în trecut să rămână alături de colegii săi, deși traversau o perioadă dificilă. Ileana a acceptat să cânte fără să fie plătită. „În perioada anilor ’90 erau mari probleme, dar n-am ţinut cont de propuneri şi am rămas alături de o mână de oameni cu care am şi salvat ansamblul de la desfiinţare.

A murit Ileana Bacîtea, solistă renumită a Ansamblului folcloric „Doina Gorjului”

Neavând fonduri, o perioadă mare de timp, cântam fără a fi plătiţi şi aşa am reuşit să-l menţinem în viaţă“, îşi amintea artista într-un interviu pentru Adevărul. Ileana Bacîtea avea și o mare dorință, aceea de a ducemai departe cântecul gorjenesc.

„În cântecul meu se regăsesc perle ale folclorului. Am preluat piese de muzică populară de la mari artişti: Filofteia Lăcătuşu, Maria Apostol, Maria Lătăreţu, pentru că am vrut să duc mai departe folclorul tradiţional. Aceste renumite şi neuitate soliste trăiesc prin noi şi cântecele noastre“, mai povestea Ileana Bacîtea.

Conform apropiaților, Ileana Bacîtea, fosta solistă a Ansamblului artistic „Doina Gorjului“, va fi înmormântată vineri, 6 septembrie, de sfântul Nicolae.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×