Doliu în muzică! A murit Paul Raymond, chitaristul formației UFO. Care a fost cauza morții

Claudiu Ilie  
înStiri de ultima ora
14/04/2019, 10:23
Doliu în muzică! A murit Paul Raymond, chitaristul formației UFO. Care a fost cauza morțiiGALERIE FOTO
A murit Paul Raymond, chitaristul rupei britanice UFO

Doliu în lumea muzicii britanice! Chitaristul şi claviaturistul Paul Raymond, membru al grupului UFO, a murit la vârsta de 73 de ani. Paul Raymond tocmai ce se întorsese dintr-un turneu încununat cu succes, unde au susținut concerte electrizante.

Paul Raymond a murit la vârsta de 73 de ani

Vestea tristă a fost dată sâmbătă, pe pagina lui de Facebook, de partenera de viaţă a muzicianului. „Trebuie să vă spun că iubitul meu Paul Raymond a murit astăzi. Medicii au încercat să îl resusciteze, iniţial, cu succes, apoi organismul a cedat din nou şi nu au mai putut face nimic pentru el. A murit din cauza unui atac de cord. S-a bucurat de ultimele câteva săptămâni în turneu cu UFO în Marea Britanie şi Irlanda şi abia aştepta restul turneului”.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Membrii grupului UFO s-au arătat şocaţi de veste. Pe pagina de Facebook a grupului a fost publicată o fotografie cu Raymond de la ultimul concert susţinut de muzician: „Mulţumim tuturor pentru mesajele de susţinere”. Ultima dată, Paul Raymond a cântat pe O2 Arena din Londra, pe data de 5 aprilie.

A murit Paul Raymond
Paul Raymond a murit la varsta de 73 de ani

Paul Raymond a murit după ce s-a întors din turneu cu trupa UFO

Născut pe 16 noiembrie 1945, în Anglia, Raymond a început să cânte jazz în 1964 şi a pus bazele trupei psihedelice Plastic Penny, în 1967. Grupul, din care făcea parte şi Nigel Olsson, care a fost apoi toboşarul lui Elton John, a avut un single în Top 10 UK, un cover după piesa „Everything I Am” a trupei Box Tops, şi s-a destrămat în 1968.

Apoi, el a făcut parte din grupul Chicken Shack, înlocuind-o pe Christine McVie, care plecase la Fleetwood Mac, însă nu a petrecut mult timp aici. A urmat Savoy Brown, cu care a cântat cinci ani, iar în 1976 i-a cunoscut pe cei de la UFO. Propunerea de a se alătura trupei a venit în 1981. A plecat în trei rânduri din formaţie, ultima dată revenind în 2003.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×