Doliu în muzică! A murit cântăreţul Joao Gilberto! Fiul său a făcut anunţul

Bogdan Solomon    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
07/07/2019, 11:39
Doliu în muzică! A murit cântăreţul Joao Gilberto! Fiul său a făcut anunţul
S-a stins din viață chitaristul și cantautorul Joao Gilberto, la vârsta de 88 de ani

Doliu în lumea muzicii internaționale. S-a stins din viață una dintre cele mai iubite voci ale scenei braziliene. Este vorba despre Joao Gilberto, chitarist și compozitor, unul dintre pionierii stilului bossa nova. Artistul era cunoscut pentru „The Girl from Ipanema/ Garota De Ipanema” , dar și pentru alte melodii care au făcut senzație în rândul iubitorilor acestui gen.

Lumea muzicii este în doliu. A murit Joao Gilberto

Joao Gilberto s-a stins din viață în cursul zilei de sâmbătă, la vârsta de 88 de ani, anunțul fiind făcut chiar de fiul îndrăgitului chitarist, prin intermediul rețelelor de socializare. Acesta nu a oferit, însă și detalii referitoare la cauzele care au dus la decesul unuia dintre simbolurile muzicii braziliene și nu numai.

Tatăl meu a murit. Lupta sa a fost una nobilă, a încercat să îşi păstreze demnitatea, în timp ce îşi pierdea autonomia” , este mesajul postat pe contul personal al artistului, la scurt timp după ce acesta a trecut în neființă.

Joao Gilberto, în tinerețe
Joao Gilberto, în tinerețe

Cine a fost Joao Gilberto

Chitarist și interpret vocal, Joao Gilberto a urcat pe cele mai mari scene ale lumii, impresionând de fiecare publicul cu hiturile sale, printre care se numără „Desafinado”, „Garota de Ipanema”, „Chega de saudade”, „Rosa Morena”, „Corcovado”, „Aquarela do Brasil”.

Născut pe 10 iunie 1931, la Juazeiro, în statul Bahia, Joao Gilberto Prado Pereira de Oliveira, pe numele său complet a primit prima chitară când avea doar 14 ani, ulterior alegând să se mute la Rio de Janeiro, pentru a îmbrățișa o carieră în muzică.

Într-un apartament din Copacabana, noul val, denumit „bossa nova”, format din poeţi şi muzicieni, se adunau la Nara Leao, o tânără cântăreaţă  de 14 ani.Din acel grup făceau parte Vinicius de Moraes, Newton Mendonça, Carlos Jobim şi, bineînțeles Joao Gilberto. Primii doi compuneau, al treilea scria, iar Gilberto cânta şuşotind, „ultima etapă înaintea tăcerii”, după cum au relatat ulterior criticii muzicali.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×