Doliu în lumea presei! O jurnalistă a fost asasinată de doi motocicliști, în Mexic

Claudiu Ilie    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
12/06/2019, 09:42
Doliu în lumea presei! O jurnalistă a fost asasinată de doi motocicliști, în Mexic GALERIE FOTO
Jurnalista asasinata in Mexic

Presa este din nou în doliu, după uciderea unei jurnaliste mexicane! Este al șaselea jurnalist asasinat în Mexic, doar anul acesta! Mexicul este cel mai periculos loc din lume pentru jurnaliști, după Siria și Afganistan!

O jurnalistă a fost asasinată în Mexic de doi motocicliști

Jurnalista Norma Sarabia a fost asasinată marţi în sud-estul Mexicului. Conform primelor informaţii publicate de presa locală, Sarabia a fost atacată de doi indivizi înarmaţi, care au trecut cu motocicleta pe lângă locuinţa ei din Huimanguillo.

Cei doi au deschis focul asupra jurnalistei, care nu a avut nicio șansă de supraviețuire. Criminalii au reuşit să fugă după asasinat. Poliția îi caută pe făptași, dar șansele de prindere a celor doi sunt foarte mici, deoarece nimeni nu a văzut incidentul de o violență rară. Și chiar dacă cineva a văzut, puțini au curajul să meargă la poliție.

Jurnalista asasinata in Mexic
Jurnalista asasinata in Mexic

Cei doi asasini au fugit de la locul faptei

Norma Sarabia a fost corespondenta ziarului Tabasco Hoy timp de 15 ani, iar în ultima vreme lucra şi pentru alte organizaţii media locale.

Mexicul este printre cele mai periculoase ţări din lume pentru jurnalişti, a căror profesie este mai riscantă doar în Siria şi Afganistan. Bilanţul Reporters sans Frontieres arată că peste 100 de ziarişti mexicani au fost ucişi începând din anul 2000. Anul trecut, în Mexic au avut loc 10 asasinate în rândul presei. În majoritatea cazurilor, criminalii scapă nepedepsiţi.

Un alt caz care a îngrozit întreaga lume a fost cazul jurnalistului arab Jamal Khashoggi, care a dispărut, pe 2 octombrie, în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, și despre care se presupune că a fost asasinat. Ziaristul se pare că ar fi fost ucis în 7 minute, după cum a declarat un înalt oficial turc, potrivit Al Jazeera și Middle East Eye.

Oficialul ar fi ascultat înregistrările audio făcute de smartwatch-ul pe care Khashoggi îl purta și pe care l-ar fi pornit chiar înainte să fie ucis. Khashoggi ar fi fost dus cu forța din biroul Consulului General într-un alt birou din apropiere, unde a fost legat de masă.

Oficialul turc spune că pe înregistrare se aud țipetele disperate ale jurnalistului. După ce trupul său ar fi fost tranșat, o dubă neagră ar fi intrat în consulat pentru a lua rămășițele. „Nu a existat nicio tentativă de a-l interoga. Au venit special să îl ucidă”, a declarat oficialul turc.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×