Doliu în lumea muzicii! Rapperul Ty a fost răpus de coronavirus. Avea doar 47 de ani

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
08/05/2020, 15:53
Doliu în lumea muzicii! Rapperul Ty a fost răpus de coronavirus. Avea doar 47 de ani
Rapperul Ty s-a stins din viață la doar 35 de ani, după ce a fost diagnosticat cu coronavirus. Sursa foto: BBC

O veste tristă a căzut astăzi ca un fulger peste întreaga suflare a muzicii internaționale. S-a stins din viață rapperul britanic TY, cunoscut și apreciat de publicul larg pentru stilul său matur, inspirat de la artiștii din Statele Unite ale Americii.

În vârstă de 47 de ani, acesta a fost diagnosticat cu coronavirus, boală care a ucis alte 271.000 de persoane din întreaga lume și continuă să provoace noi victime pe zi ce trece, în condițiile în care nu există un vaccin care să poată pune capăt pandemiei.

A murit rapperul Ty. Artistul a pierdut lupta cu noul coronavirus

Anunțul a fost făcut chiar de membrii echipei sale, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare în cursul zilei de joi, 7 mai. Ty sau Ben Chijioke, pe numele său din buletin, a fost diagnosticat cu coronavirus la începutul anului. Ulterior, pe o pagină web creată special pentru strângerea de fonduri, s-a anunțat că a fost de medici plasat în comă indusă, iar șansele de supraviețuire deveneau din ce în ce mai mici.

La un moment dat, starea începuse să se amelioreze, așa că a fost scos de la terapie intensivă. Din păcate, speranțele tuturor au fost spulberate în urmă cu 24 de ore, când managementul său a anunțat decesul. Șocați de această veste tragică, britanicii au transmis nenumărate mesaje de condoleanțe, numindu-l „un prieten, un model şi bază a rap-ului britanic”.

Fred the Godson a fost răpus și el de coronavirus

Ty nu este singurul rapper care ne-a părăsit recent, ca urmare a infectării cu COVID-19. Fred the Godson a petrecut mai bine de trei săptămâni într-un spital din New York, după ce medicii l-au depistat pozitiv cu teribila maladie.

Cu timpul, starea i s-a înrăutățit, mai ales că suferea de astm, afecțiune extrem de periculoasă într-o astfel de situație. Artistul american avea să se stingă din viață la vârsta de 35 de ani, în urma unui stop cardio respirator.

În 2011, Fredrick Thomas, pe numele său din buletin, a fost nominalizat la premiul decernat celor mai relevanţi rapperi emergenţi de revista XXL, iar un an mai târziu a lansat o compilaţie de cântece sub titlul „City of God”, care include colaborări cu P. Diddy, Pusha T şi Raekwon.

Fred the Godson se alătură astfel unei lungi liste de muzicieni care au căzut victime noului coronavirus, precum John Prine, Adam Schlesinger, Joe Diffie, Matthew Seligman, Lee Konitz, Ellis Marsalis, John ‘Bucky’ Pizzarelli, Wallace Roney, Alan Merrill şi Manu Dibango.

Pe 6 aprilie, rapperul a publicat pe reţelele de socializare o fotografie din spital care îl surprindea în timp ce era branşat la un ventilator. „Aici am ajuns cu acest COVID-19 de rahat. Rugaţi-vă pentru mine„, a scris el.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×