Doliu în lumea muzicală. Betty Wright a murit la vârsta de 66 de ani. Cântăreața suferea de cancer

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
11/05/2020, 12:38
Doliu în lumea muzicală. Betty Wright a murit la vârsta de 66 de ani. Cântăreața suferea de cancer
Doliu în lumea muzicală. Betty Wright a murit la vârsta de 66 de ani. Cântăreața suferea de cancer. Sursa foto: Instagram.com

Îndrăgita cântăreață de origine americană Betty Wright a încetat din viață la vârsta de 66 de ani. Artista suferea de o boală nemiloasă, cancer, moartea survenind în locuința sa din Miami.

Cântăreața Betty Wright a murit la vârsta de 66 de ani

Producătoarea și cântăreața de origine americană Betty Wright a murit duminică, 10 mai, din cauza bolii grave de care suferea de ceva vreme. Artista în vârstă de 66 de ani a decedat în locuinţa sa din Miami, Statele Unite ale Americii.

Vedeta a devenit celebră în special datorită hitului soul-disco din anul 1971 intitulat „Clean Up Woman”, fiind nominalizată de şase ori la premiile Grammy. Betty Wright a fost recompensată cu un trofeu al Recording Academy pentru cântecul „Where Is The Love”.

Cine a fost cântăreața americană Betty Wright

Betty Wright, pe numele din buletin Bessie Regina Norris, a început să cânte de la o vârstă foarte mică. Renumita artistă avea doar doi ani când a urcat pe scenă alături de grupul de gospel Echoes of Joy, împreună cu surorile sale.

Un an mai târziu, în 1956, grupul din care făcea parte artista a lansat și primul album. Cântăreața a renunțat la vârsta de 11 ani la gospel pentru a se dedica R&B, participând la mai multe concursuri din Miami. Așa a ajuns să semneze un contract cu Deep City Records.

Primul album lansat de Betty Wright a avut loc la vârstă de numai 14 ani și a fost intitulat „My First Time Around”. De pe acest album face parte piesa de succes „Girls Can’t Do What the Guys Do”, însă numele avea să-i fie cunoscut abia cu apariția celui de-al doilea album.

„I Love the Way You Love Me”, al doilea album al cântăreței, a fost lansat în 1971, incluzând piesa „Clean Up Woman” care a ajuns pe locul șase în Billboard Hot 100. Celebra melodie a fost vândută în peste 1 milion de exemplare. Piesa a fost nominalizată la premiile Grammy.

Patru ani mai târziu, în 1975, melodia „Where Is the Love” avea să fie premiată cu premiul Grammy de „cel mai bun cântec R&B” al anului. Piesa a fost compusă la vremea respectivă de Harry Wayne Casey şi Richard Finch.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×