Doliu în lumea modei! Peter Lindbergh, un celebru fotograf, a murit

Bogdan Solomon    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
04/09/2019, 19:28
Doliu în lumea modei! Peter Lindbergh, un celebru fotograf, a murit
A murit Peter Lindbergh, un celebru fotograf din lumea modei. Sursa foto: Vogue

O veste tristă a căzut ca un trăznet asupra lumii modei, întrucât a încetat din viață Peter Lindbergh, unul dintre cei apreciați fotografi din ultimii 40 de ani. De-a lungul carierei sale impresionante, a colaborat cu publicații prestigioase precum Vogue, Vanity Fair, Harper’s Bazaar şi The New Yorker. A murit în cursul zilei de marți, la vârsta de 74 de ani.

A murit Peter Lindbergh, fotograf cu o carieră de 4 decenii în lumea modei

Născut în 1944, în Polonia aflată sub ocupaţie nazistă, Peter Lindbergh a lucrat în cei peste 40 de ani de activitate cu numeroşi creatori de modă, colaborând inclusiv cu cele mai mari reviste internaționale. A studiat la Academia de Arte Frumoase din Berlin în anii 1960 şi a fost, timp de doi ani, asistentul fotografului german Hans Lux, înainte de a pune bazele propriului studio, în 1973.

Ulterior, în 1978, a luat decizia de a se stabili la Paris, cu gândul de a-și face o carieră în modă, dat fiind renumele pe care l-a căpătat capitala Franței din acest punct de vedere. În 1990, Lindbergh a devenit celebru pentru fotografiile pe care le-a făcut unor staruri precum Naomi Campbell şi Cindy Crawford. De altfel, acesta a continuat să activeze în domeniu, în ciuda problemelor de sănătate care l-au măcinat în ultima vreme. Recent, Peter Lindbergh a lucrat cu ducesa Meghan de Sussex, soţia prinţului Harry, pentru o serie de fotografii publicate în numărul din septembrie al ediţiei britanice a revistei Vogue.

Fotograful s-a stins din viață marți, la 74 de ani. Sursa foto: BBC
Fotograful s-a stins din viață marți, la 74 de ani. Sursa foto: BBC

Mesaje emoționante din partea apropiaților și colaboratorilor

La scurt timp după aflarea veștii că celebrul fotograf nu se mai află printre noi, rețelele de socializare au fost invadate cu mesaje de condoleanțe, atât din partea foștilor colaboratori, cât și din partea celor care l-au iubit și apreciat.

Abilitatea lui de a vedea frumuseţea reală în oameni, în lume, a fost necontenită şi el va continua să trăiască prin imaginile pe care le-a creat. Toţi cei care l-au cunoscut, au lucrat cu el sau i-au iubit fotografiile îi vor simţi lipsa”, a scris Edward Enninfun, editor la Vogue Marea Britanie.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×