GALERIE FOTO. Anna Wintour, editorul-şef al revistei Vogue, cea mai puternică femeie din mass-media!

Filon Stan   
în Galerie foto
06/11/2017, 12:54
GALERIE FOTO. Anna Wintour, editorul-şef al revistei Vogue, cea mai puternică femeie din mass-media!
Editorul-şef al revistei Vogue, Anna Wintour, este cea mai puternică femeie din media şi divertisment, potrivit unui clasament realizat de revista Forbes. Jurnalista le întrece pe cântăreţele...

Editorul-şef al revistei Vogue, Anna Wintour, este cea mai puternică femeie din media şi divertisment, potrivit unui clasament realizat de revista Forbes. Jurnalista le întrece pe cântăreţele Beyonce şi Taylor Swift, precum şi pe scriitoarea JK Rowling, informează bbc.com. Vezi mai multe imagini sus, în Galeria Foto!

Celebră pentru coafura bob şi ochelarii cu lentile întunecate pe care îi poartă aproape tot timpul, Anna Wintour şi-a construit o reputaţie solidă în mass-media, fiind considerată una dintre cele mai influente voci din industria modei. Ea este şi director artistic al companiei Conde Nast, care publică Vogue. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Anna Wintour a inspirat personalul principal din pelicula „Diavolul se îmbracă de la Prada”

Forbes alcătuieşte acest clasament anual în funcţie de veniturile acestor femei, numărul de materiale media în care au fost menţionate, precum şi influenţa lor generală.

În clasamentul întocmit de Forbes, condus de Anna Wintour, este continuat de Bonnie Hammer, preşedinte NBCUniversal, Stacey Snider, preşedinte/ director executiv la 20th Century Fox, cântăreaţa Beyonce Knowles-Carter, Margarita Simonyan, editor-şef la canalul de ştiri RT din Rusia, Dana Walden, director executiv la Fox Television Group, Katharine Viner, editor-şef la Guardian, Donna Langley, preşedinte Universal Pictures, Zanny Minton Beddoes , editor-şef al The Economist, Kathleen Kennedy, preşedinte Lucasfilms,  Arianna Huffington, cofondatoare Huffington Post, cântăreaţa Taylor Swift, scriitoarea JK Rowling, Shobhana Bhartia, preşedinte HT Media, şi actriţa Priyanka Chopra.

Anna Wintour, care împlineşte vineri 68 de ani, s-a născut în Marea Britanie, dar trăieşte de mulţi ani în Statele Unite. Ea conduce versiunea americană a revistei Vogue de aproape 30 de ani. În luna mai, Anna Wintour a primit titlul de ”Dame” – echivalentul feminin al titlului de ”Sir” – şi a fost decorată de regina Elizabeth a II-a cu Ordinul Imperiului Britanic pentru servicii deosebite aduse în modă şi jurnalism.

Anna Wintour, care s-a născut la Londra, având un tată britanic şi o mamă americană, a fost în trecut editor al revistei British Vogue, înainte de a se muta în Statele Unite şi de a deveni editor-şef al versiunii americane a acestei publicaţii, în anul 1988.

A reuşit să transforme American Vogue în una dintre cele mai importante publicaţii din lume din industria modei, graţie unui stil de micromanagement extrem de exigent, care i-a adus porecla de ”Nuclear Wintour” ”(”Wintour cea nucleară”).

Potrivit presei internaţionale, Anna Wintour a fost sursa principală de inspiraţie a personajului Miranda – interpretat de Meryl Streep – în filmul ”Diavolul se îmbracă de la Prada/ The Devil Wears Prada”, ce a avut la bază cartea omonimă scrisă de una dintre fostele asistente ale sale, Lauren Weisberger.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×