Doliu în lumea medicală. Un cunoscut cardiolog a încetat din viață

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
11/12/2019, 08:46
Doliu în lumea medicală. Un cunoscut cardiolog a încetat din viață
Lumea medicală este în doliu după moartea unui cunoscut medic cardiolog. Sursa foto: adevarul.ro

Lumea medicală din țara noastră este în doliu după moartea cardiologului Rodica Mihalache, care a trecut la cele veșnice în noaptea de marți spre miercuri. Vestea este cu atât mai tristă, cu cât reputatul medic urma ca în mai puțin de o săptămână, pe data de 17 decembrie, să împlinească vârsta de 74 de ani.

A murit Rodica Mihalache, un cunoscut medic cardiolog din Pitești

Anunțul a fost făcut chiar de colegii săi din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, unitate medicală căreia Rodica Mihalache și-a dedicat mare parte din viață. „Sincere condoleanţe familiei, la despărtirea de colega noastră, DR. MIHALACHE RODICA!

Dumnezeu s-o odihnească în pace!” a scris şeful secţiei, medicul Sorin Marinescu, pe contul său de Facebook, iar postarea sa a stârnit zeci de reacții din partea celor care au cunoscut-o și apreciat-o pentru profesionalismul de care a dat dovadă în întreaga sa activitate.

Dumnezeu să o odihnească în pace. Sufletul dânsei s-a dus la îngeri. O doamna doctor care punea pasiune în oameni și îi ajuta. Păcat că marile valori se duc. Am rămas șocat când am aflat ca a decedat.

Doamna doctor o să rămâneţi veșnic în gândurile oamenilor faţă de care v-ați făcut datoria de doctor și o să rămâneți veșnic amintirea şi în inimele noastre”, sau „Un suflet bun, un doctor adevărat, nu vă vom uita niciodată, drum lin printre stele Doamna Doctor!!! Condoleanțe familiei”, sunt doar câteva dintre mesajele de condoleanțe apărute în mediul online.

Ne-a părăsit și doctorul Constantin Tica, „îngerul copiilor” din Spitalul Județean Constanța

Din păcate, moartea medicului Rodica Mihalache nu este singura veste care a îndurerat recent lumea medicală din țara noastră. În seara de joi, 28 noiembrie ne-a părăsit Constantin Tica, doctor în cadrul spitalului Județean Constanța. Supranumit „îngerul copiilor”, acesta s-a stins din viață la vârsta de 66 ani, pierzând lupta cu o boală nemiloasă ce îl măcina în ultima vreme.

Cu durere în suflet, anunţăm dispariţia fulgerătoare a unui coleg drag. Aseară a plecat grăbit la Ceruri profesorul doctor  Constantin Tica. Avea 66 de ani. Dintre aceştia , 37 de ani i-a petrecut salvându-i pe micuţii care i-au fost pacienţi.

Doctorul Constantin Tica a fost absolvent al Facultății de Medicină din Iaşi, promotia 1972-1978, apoi a fost medic secundar în cadrul Spitalului De Copii Grigore Alexandrescu Bucureşti. Din 1982 a venit la  Direcţia Sanitară din Constanţa, ca medic secundar chirurgie orto-infantilă, iar la 1 martie 1991 a fost numit medic şef al secţiei de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa.

În 2006, doctorul Constanin Tica devine Profesor Universitar în cadrul Facultătii de Medicină, fiind  unul dintre membrii fondatori ai acestei facultăţi. A avut apartenţă la numeroase societăţi medicale, atât din România cât şi de peste hotare şi a reuşit, prin muncă susţinută, să aducă la un nivel performant chirurgia pediatrică de la malul mării.

Iubit de toţi colegii si apreciat ca un excelent coordonator al activitătii din clinica de chirurgie pediatrică , profesorul Constantin Tica a fost şeful secţiei până în ziua de azi. Este o pierdere grea pentru familie si pentru noi toţi, oamenii din Spitalul Judeţean Constanţa.   Dumnezeu să îl odihnească în pace!“, a transmis conducerea Spitalului Județean Constanța.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×