Doliu în lumea filmului! Paul Turner a murit la vârsta de 73 de ani

Doliu în lumea filmului! Paul Turner a murit la vârsta de 73 de ani GALERIE FOTO
Regizorul Paul Turner a murit la vârsta de 73 de ani. Sursa foto: walesonline.co.uk

Lumea filmului este din nou în doliu! Cineastul Paul Turner, nominalizat la Oscar pentru „Hedd Wyn”, a murit la vârsta de 73 de ani. Turner a regizat şapte lungmetraje, pentru televiziune şi marele ecran, însă cel mai cunoscut este „Hedd Wyn” (1992), care a fost nominalizat la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar.

Regizorul Paul Turner a murit la vârsta de 73 de ani

Directoarea reţelei S4C, Amanda Rees, a transmis că regizorul Paul Turner a fost „un bărbat cu viziune şi pasiune pentru tot ce înseamnă Ţara Galilor şi dorinţă de a portretiza asta în film”. „Ni-l amintim, în special, pentru «Hedd Wyn» şi pentru că a reuşit să pună Ţara Galilor pe harta lumii spunând o poveste galeză unică, dar cu rezonanţă internaţională”, a adăugat ea.

„Hedd Wyn” a fost prima producţie galeză care a obţinut o nominalizare la categoria premiilor Oscar numită acum „cel mai bun lungmetraj internaţional”.

”Hedd Wyn” este povestea poetului Ellis Humphrey Evans

Poetul Ellis Humphrey Evans, cunoscut ca Hedd Wyn, a fost ucis în prima zi a bătăliei de la Passchendaele în 1917, iar pelicula spune povestea lui.

Paul Turner, care a trăit în Cardiff, s-a născut în Cornwall şi a învăţat limba galeză în timp ce lucra pentru BBC în anii 1980. Cineastul a trecut în neființă pe data de 1 noiembrie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×