Doliu în lumea filmului! A murit actorul Ștefan Sileanu, cunoscut pentru rolul lui Vlad Țepeș

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
28/03/2020, 15:37
Doliu în lumea filmului! A murit actorul Ștefan Sileanu, cunoscut pentru rolul lui Vlad Țepeș
S-a stins din viață actorul Ștefan Sileanu. Avea 80 de ani. Sursa foto: Facebook

O veste tristă a căzut ca un fulger asupra întregii suflări a lumii filmului din România, întrucât ne-a părăsit actorul Ștefan Sileanu, cunoscut publicului larg datorită rolului din filmul Vlad Țepeș, în care i-a dat viață nemilosului domnitor al Țării Românești.

A murit actorul Ștefan Sileanu. Trupul său neînsuflețit va fi incinerat luni

În vârstă de 80 de ani, acesta s-a stins din viață sâmbătă dimineața, în urma unui stop cardio-respirator, anunțul fiind făcut chiar de fiica sa. Ana Sileanu a mai declarat pentru Radio România Actualități că trupul neînsuflețit al marelui actor va fi incinerat, așa cum și-a dorit.

Născut pe 15 noiembrie 1939 în comuna Cislău, judeţul Buzău, Ștefan Săileanu a debutat în 1965, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş, ajungând ulterior la Teatrul Nottara din Capitală, unde avea să-și petreacă cea mai mare parte a carierei.

Mesajul emoționant transmis de Teatrul Nottara la aflarea tristei vești

Teatrul Nottara a pierdut, astăzi, un artist de o mare sensibilitate, una dintre cele mai romantice voci ale teatrului românesc, un suflet ales. Un actor-pictor, care vorbea puțin și asculta mult. Ștefan Sileanu a încetat din viață la vârsta de 80 de ani.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, în 1965. A jucat, la început, la Teatrul Național din Târgu Mureș. Din 1976, numele său a fost legat de Teatrul Nottara, unde l-am regăsit, de-a lungul timpului, pe afisele unor spectacole importante: ,,Jocul vieţii şi al morţii în deşertul de cenuşă” de Horia Lovinescu, ,,Zodia turnătorului” de Jean-Claude Carriere, ,,Război și pace”, după Lev Tolstoi sau ,,Pădurea” de Alexander Ostrovski. În memoria cinefililor, rămâne cu rolul titular din filmul istoric ,,Vlad Țepeș”, în regia lui Doru Năstase.

Ștefan Sileanu a urmat doi ani cursurile Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, pictura fiind pasiunea care l-a acompaniat permanent. A fost membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Gândurile noastre se îndreaptă, acum, către familia îndoliatDumnezeu să îl odihnească!”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Teatrului Nottara.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×