Doliu în lumea filmului! A murit actorul de Oscar Stuart Whitman

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 18:32
Doliu în lumea filmului! A murit actorul de Oscar Stuart Whitman
Actorul Stuart Whitman a murit la vârsta de 92 de ani

Lumea filmului este din nou în doliu, după ce actorul Stuart Whitman a murit la vârsta de 92 de ani. A devenit cunoscut după ce a a jucat în filmul ”The Comancheros”, alături de John Wayne, în anul 1961.

Actorul Stuart Whitman a murit la vârsta de 92 de ani

Stuart Whitman a primit, de asemenea, o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor pentru rolul din pelicula The Mark, în același an.

Prietenii actorului au declarat pentru TMZ că a intrat și a ieșit din spital din cauza cancerului de piele de care suferea de ceva vreme. El a fost înconjurat de persoane dragi în momentul morții sale la casa sa din Montecito, California.

A jucat alături John Wayne

Whitman a fost o stea a ecranului timp de trei decenii, cu 150 de roluri jucate, dar rolurile western l-au prins cel mai bine.

În Comancheros, Whitman l-a jucat pe jucătorul Paul Regret, care evadează din închisoare și este vânat de căpitanul Jake Cutter din Texas Ranger, interpretat de John Wayne.

Actorul a jucat, de asemenea, în comedia aviațională ”Acești magnifici bărbați în mașinile lor zburătoare”, în 1965, și în pelicula horror ”Night of the Lepus”, 1972.

Whitman a avut o serie de roluri și în mai multe seriale de televiziune, inclusiv în Highway Patrol și Superboy. Ultima sa apariție a fost în pelicula ”The President’s Man” din anul 2000, în care a jucat alături de Chuck Norris.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×