Doliu în cinematografie! Peggy Lipton, actriţa din Twin Peaks, a murit

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
12/05/2019, 16:19
Doliu în cinematografie! Peggy Lipton, actriţa din Twin Peaks, a murit GALERIE FOTO
Actrița Peggy Lipton a decedat la vârsta de 72 de ani în urma unui cancer Sursa foto: Google.com

Actrița de origine americană, Peggy Lipton, cea care i-a dat viață Normei Jennings din celebrul serial  „Twin Peaks” a pierdut lupta cu boala incurabilă care o măcina și a decedat la vârsta de 72 de ani.

Actrița a pierdut lupta cu boala

Peggy Lipton, actrița de origine americană a jucat în două seriale ,,The mod Squad” (1960) și ,,Twin Peaks” (1990). Vedeta de cinema a murit la vârsta de 72 de ani, în urma unui cancer, sâmbătă. Cele două fiice au dat vestea presei abia duminică.

Actrița a murit înconjurată de cele două fete pe care le are din căsătoria cu producătorul muzical Quincy Jones, celebra actriță Rachida Jones și modelul și designerul Kidada Jones. Căsătoria cu producătorul american a avut loc în anul 1974. Cuplul a divorțat în 1989.

Familia i-a fost aproape în ultimele clipe ale vieții. ,,Avem inima frântă că mama nostră mult iubită a trecut peste cancer azi.”, a declarat una dintre fiicele actriței. ,,Peggy a fost și va mereu farul nostru de lumină, atât în această lume, cât și în afara ei. Va fi întotdeauna o parte din noi.”, a completat fiica.

,,A fost înfricoțător. Am avut de lucrat cu mine însumi, că am vrut să o fac. Am fost foarte izolată în lumea mea ca mamă, încât nu știam ucm să ridic telefonul și să chem pe cineva să mă duc acolo.”, declara Peggy Lipton într-un înterviu difuzat în 1993 în legătură cu rolul din ,,Twin Peaks”, a lui David Lynch.

Rolurile jucate i-au adus actriței premii

Peggy Lipton în rolul din Twin Peaks
Actrița Peggy Lipton a decedat la vârsta de 72 de ani în urma unui cancer
Sursa foto: Google.com

În serialul ,,The mod Squad”, difuzat pe ABC, Peggy Lipton a jucat rolul unei polițiste hippie. Los Angeles Times scria că, filmul a fost primul pas serios pentru contracultură deoarece prezenta o distribuție interrasială. Actrița a fost recompensată cu Globul de Aur pentru rolurile din ,,Twin Peaks” și ,,The Mod Squad”.

Născută la New York, pe 30 august 1946, Peggy Lipton a debutat la vârsta de 15 ani. La doar 19 ani și-a făcut debutul în televiziune pe sitcomul ,,The John Forssythe Show”. Uterior, și-a făcut apariția în seriile ,,Bewitched”, ,,The Alfred Hitchcock Hour” și ,,The Virginian”.

 



	                        
                        
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×