Comparație între serialele Vlad și Ezel! Cât a luat PRO TV din serialul turcesc

Raluca Ogaru    Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
28/02/2019, 21:57
Comparație între serialele Vlad și Ezel! Cât a luat PRO TV din serialul turcesc GALERIE FOTO
Comparație între serialele Vlad și Ezel

Comparație între serialele Vlad și Ezel! Anunțat cu surle și trâmbițe, serialul Vlad pare mai degrabă o copie a producției turcești Ezel. Asta pentru că Pro TV a realizat filmul după licența serialului turcesc, însă postul de telviziune nu a scos acest lucru în evidență. Cei care au urmărit primul episod au reacționat însă pe rețelele de socializare.

Comparație între serialele Vlad și Ezel!

„Vlad este o copie după serialul turcesc Ezel”, „Este Ezel la indigo” și „Doar atât se mai poate acum, să copiem de la turci!”, sunt doar câteva dintre comentariile postate pe rețelele de socializare după ce Pro TV a difuzat primul episod din serialul Vlad. Deși Pro TV a anunțat că serialul este o adaptare modernă a poveștii contelui de Monte Cristo, pare mai degrabă că este o copie a unui serial turcesc.

Paginademedia.ro scrie că cele două seriale, Vlad și Ezel, sunt identice. Dialogurile sunt aceleași și până și cadrele sunt aproape identice. În plus, scenarul și personajele sunt aceleași. „Am lăsat un drum lung în urmă, iar înaintea mea e unul și mai lung”, este o frază rostită atât de Vlad, cât și de Ezel. Au fost făcute doar mici modificări.

Serialul Vlad este produs după licența serialului turcesc Ezel
Serialul Vlad este produs după licența serialului turcesc Ezel

Cât a luat PRO TV din serialul turcesc

Sunt doar mici diferențe între serialul difuzat de Pro TV și cel turcesc. În producția românească, personajul principal este Vlad, la turci este Ezel. În tinerețe, Vlad este Adrian, iar Ezel este Omer. Leo Clește de la noi este la turci Ali Clește. Omer se întoarce din armată, Vlad din închisoare. De fapt, sunt foarte puține cadrele care diferă în cele două producții.

Scenariul este repetat aproape la virgulă: mama este oarbă, munca la service, jaf la cazino înscenat, bătaie luată la poliție cu sacul de portocale, inel scăpat pe jos, mâna trecută prin păr.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×