Doliu în cinematografie! Actorul Alexei Buldakov a murit în timpul filmărilor

Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
03/04/2019, 18:42
Doliu în cinematografie! Actorul Alexei Buldakov a murit în timpul filmărilor GALERIE FOTO

Vești tragice în lumea internațională a filmului. Actorul Alexei Buldakov a murit la vârsta de 68 de ani. Moartea sa a survenit chiar în timp ce el se afla afla la filmări, în Mongolia. Se pare că acesta ar fi încetat din viață din cauza unei insuficiențe cardiace. Actorul ar fi decedat în somn și ar fi suferit de ceva vreme de probleme cu inima.

Alexei Buldakov a fost un cunoscut actor din Rusia

Actorul a devenit cunoscut pentru rolul unui general în filmul rus „Particularitățile pescuitului național” , iar în anul 2009 a fost distins cu premiul Artist al Poporului Federației Ruse. Decesul său a fost anunțat de directorul Festivalului de Teatru și Film, Serghei Novojilov.

Buldakov s-a născut în 1951, în districtul Altai, din URSS și a lucrat în tinerețe la fabrica de tractoare din Pavlodar. A reușit ca în anul 1969 să termine cursurile de actorie și să lucreze, până în 1981, la diferite teatre din mai multe orașe rusești (Pavlodar, Tomsk, Karagandy).  În perioada 1985-1992, el a fost actor la studiourile cinematografice din Belarus.  În anul 1993 se mută la Moscova.

Actorul Alexei Buldakov a murit la 68 de ani din cauza problemelor cardiace

Cum s-a făcut remarcat actorul Alexei Buldakov

Debutul său cinematografic are loc în anul 1982, având câteva roluri minore în seriale și filme. Devine cu adevărat faimos în anul 1995, când joacă rolul generalului Ivolgin, în filmul „Particularitățile vânătorii naționale”. La finalul anilor 90, împreună cu Vlad Zabelin, lansează un album muzical, intitulat „Particulăritățile cântecului național”.

În 2001, lansează un album cu grupul Eugene Bednenko, care cuprindea 14 cântece, scrise de poetul Anatoly Poperechny și compozitorul Yevgeny Bednenko. În februarie 2011, lansează un nou album, „Tango vechi”, în care cântă alături de Lyudmila Buldakov. Moartea sa este deplânsă de către iubitorii cinematografiei ruse, iar cinefilii din spațiul ex-sovietic și-au exprimat pe rețelele de socializare regretul față de moartea acestuia.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×