Doi jurnaliști din Spania, răpuși de coronavirus. Unul dintre ei se programase pentru a face testul COVID-19

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
21/03/2020, 10:22
Doi jurnaliști din Spania, răpuși de coronavirus. Unul dintre ei se programase pentru a face testul COVID-19
Doi jurnaliști din Spania, răpuși de coronavirus

Lumea presei este în doliu, după ce doi reputați jurnaliști au fost răpuși de coronavirus, în Spania. Unul dintre cei doi ziariști urma să-și facă testul pentru coronavirus, însă nu a mai apucat. A murit singur în propria sa casă.

Doi jurnaliști din Spania, răpuși de coronavirus

Jose Maria Candela a murit de coronavirus chiar înainte să împlinească vârsta de 60 de ani. El a fost găsit mort în propria sa locuință. Totul a durat o săptămână, după cum a anunțat fratele său. Jurnalistul a început să se simtă rău în urmă cu o săptămână.

Se simțea foarte obosit, dar nu făcea deloc temperatură, dar respira destul de greu. Aceste simptome l-au pus pe gânduri și l-au făcut să se programeze pentru un test de coronavirus, însă nu a mai apucat să-l facă.

”Nu avea febră, însă se simțea obosit”

”A fost un prieten foarte bun. Nu a asistat la meciul dintre Liverpool și Atletico Madrid, pe Anfield, în cadrul Ligii Campionilor. Nu se simțea bine de o săptămână, dar programarea pentru coronavirus a fost făcută pentru astăzi (20 martie).

Ultimul care a vorbit cu el a fost fratele său. Nu avea febră, însă se simțea obosit și respira cu greutate. Fratele său i-a spus să se odihnească puțin, dar el nu s-a mai trezit niciodată”, a spus Juan Antonio Prieto, potrivit APIS.

Celălalt jurnalist decedat este tot un nume cu greutate în presa din Spania. Tomas Diaz-Valdes a fost si el directorul general al unui important trust de presa dar si reporter timp de 30 de ani. Valdes a murit la varsta de 78 de ani tot din cauza virusului.

”A fost un om elegant, cu o mustață mare. Reprezenta jurnalismul de modă veche. Era mult mai calm, dar competent și pasionat cu adevărat. La revedere, Tomas! Ne vei lipsi”, a spus un coleg, de la Gpone.com.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×