Doi bărbaţi care au revenit din Germania nu au respectat măsura izolării! Este incredibil cum s-a plimbat unul dintre ei. Ambii riscă închisoarea

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 18:59
Doi bărbaţi care au revenit din Germania nu au respectat măsura izolării! Este incredibil cum s-a plimbat unul dintre ei. Ambii riscă închisoarea
Doi bărbaţi care au revenit din Germania nu au respectat măsura izolării! Cei doi riscă închisoare

Doi bărbaţi din judeţul Mureş care nu au respectat regulile izolării la domiciliu după ce au revenit din Germania sunt cercetaţi penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”. Unul dintre ei s-a dus la Reghin cu un mijloc de transport în comun şi s-a întors cu tax, anunţă news.ro.

Doi bărbaţi care au revenit din Germania nu au respectat măsura izolării!

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, celor doi li se vor face dosare penale şi urmează să fie cercetaţi:

”La data de 19.03.2020, în jurul orelor 07:15, o persoană de sex bărbătesc din localitatea Maioreşti, comuna Ruşii Munţi, în vârstă de 50 ani, după întoarcerea în România din Germania, zona Frankfurt, deşi se afla în izolare la domiciliul din satul Maioreşti din data de 17.03.2020 a plecat în municipiul Reghin cu un mijloc de transport în comun, fiind identificat la întoarcerea acasă într-un autoturism taxi

”La data de 18.03.2020, în jurul orelor 18.00, o persoană de sex bărbătesc din localitatea Filpişu Mic, com. Breaza, în vârstă de 30 ani, nu a respectat măsura autoizolării la domiciliu, având în vedere că la data de 18.03.2020, ora 13.00, a revenit din Germania.

Ţara este cuprinsă în zona galbenă, alături de alte 15 ţări care au peste 500 cazuri confirmate de infecţie cu coronavirus COVID 19, deşi avea obligaţia de a rămâne la domiciliu pentru 14 zile după ce a intrat în România”, a mai transmis Parchetul.

S-au înăsprit pedepsele în Codul Penal! Închisoare între unu şi cinci ani pentur declararea necorespunzătoare a adevărului

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a ajuns la 277 în România, 20 dintre pacienţi fiind vindecaţi. Din fericire, nu s-a înregistrat niciun deces în România, însă patru dintre pacienţi sunt la terapie intensivă.

Codul penal s-a înăsprit conform OUG de modificare a Codului Penal. Pedeapsa pentru declararea necorespunzătoare a adevărului, pentru a ascunde riscul de infectare cu o boală contagioasă va fi de închisoare între unu şi cinci ani.

Aceleaşi pedepse se vor aplica şi persoanelor care nu respectă carantina sau spitalizarea, dacă astfel se răspândeşte boala. Dacă în timp se produce moartea unor oameni pedeapsa urcă de la 5 la 12 ani.

Transmiterea unei boli despre care o persoană ştie că o are se pedepseşte cu închisoare între doi şi şapte ani, iar dacă au fost vătămate persoane, între trei şi 10 ani. Dacă se ajunge la deces, pedeapsa este între 7 şi 15 ani de puşcărie.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×