Doi angajați ai Ambasadei României din Spania au fost testați pozitiv cu COVID-19. Ambasada își SUSPENDĂ activitatea

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
21/03/2020, 22:02
Doi angajați ai Ambasadei României din Spania au fost testați pozitiv cu COVID-19. Ambasada își SUSPENDĂ activitatea
Doi angajați ai Ambasadei României au fost testați pozitiv cu COVID-19

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că doi angajați ai Ambasadei României în Spania au fost testate pozitiv cu COVID-19. Starea celor două persoane este „bună” conform MAE.

Doi angajați ai Ambasadei din Spania, bolnavi

Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe printr-un comunicat de presă. Din fericire, starea oamenilor este „bună”.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că două persoane care își desfășoară activitatea în cadrul Ambasadei României în Regatul Spaniei au fost testate pozitiv cu COVID-19. Starea celor două persoane este bună”, au transmis reprezentanții MAE.

În urma „descoperirii” nefericite, Ambasada României în Spania își va suspenda activitatea, cel puțin temporar, până când vor fi luate toate măsurile necesare de protecție pentru restul angajaților.

„Au fost dispuse măsurile care se impun în relația cu autoritățile din statul de reședință, respectiv măsuri de protecție pentru restul colectivului misiunii diplomatice și familiile acestora.

MAE menționează că, în acest context, activitatea Ambasadei României în Regatul Spaniei va fi suspendată temporar, având în vedere necesitatea ca personalul misiunii să intre în autoizolare.

Totodată, MAE precizează că activitatea secției consulare este suspendată temporar, fiind preluate doar cazurile urgente”, au transmis reprezentanții MAE.

Spania este a 3-a cea mai afectată țară din lume, după China și Italia, de coronavirus. 25,374 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate momentan în Spania și 1,378 au murit.

Numărul deceselor din Spania crește într-un ritm alarmante. În ultimele 24 de ore, cifra îmbolnăviților a crescut cu peste 20%, ajungând la 767. La fel ca și în cazul Italiei, spaniolii testează masiv și speră să facă față unui inamic invizibil care pune pe butuci sistemul medical.

În 29 ianuarie 2019, Spania avea un singur caz de coronavirus.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×