Doctorul Gheorghe Mencinicopschi, anunţ despre carnea de peşte! Sfatul pentru afla dacă este proaspăt

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
26/10/2019, 12:56
Doctorul Gheorghe Mencinicopschi, anunţ despre carnea de peşte! Sfatul pentru  afla dacă este proaspăt
Doctorul Gheorghe Mencinicopschi ne spune ce alimente este bine să consumăm. Sursa foto: cotidianul.ro

Alegerea alimentelor sănătoase devine o sarcină din ce în ce mai dificilă, în condițiile în care mulți dintre comercianți au tendința de a profita de neștiința, graba sau dezinteresul consumatorilor pentru a le vinde produse ce pot provoca ulterior probleme grave, chiar dacă sunt bune la gust. Este și cazul cărnii de pește care, deși nu trebuie să lipsească din meniul nostru regulat, după cum ne îndeamnă specialiștii, se transformă într-un real pericol pentru organism dacă nu este proaspăt.

Doctorul Gheorghe Mecinicopschi te învață cum să recunoști peștele proaspăt

Pentru a evita aceste neplăceri, doctorul Gheorghe Mecinicopschi vine cu o serie de sfaturi prețioase, astfel încât să ne dăm seama mult mai ușor dacă peștele din comerț este într-adevăr proaspăt. Potrivit specialistului, în cazul în care observăm că ochii sunt limpezi și bulbucați, putem cumpăra cu încredere.

Cumpăr peşte românesc – peşte de captură, păstrăv de crescătorie, crap românesc, caras, calcan, ştiucă, somn cât mai proaspăt. Atenţie, peştele trebuie să aibă ochii limpezi şi bulbucaţi. “Atenţie, există comercianţi care dezgheaţă peştele şi îl vând la preţ de peşte proaspăt. Ochii peştelui vă indică însă prospeţimea”, explică nutriționistul.

Dulciurile, un real pericol pentru sănătatea noastră

Inevitabil, „dr. Menci” a adus în discuție și dulciurile, alimente cărora foarte mulți dintre noi au tendința să le cedeze, mai ales după o masă copioasă. Acestea sunt, însă, extrem de periculoase pentru sănătatea noastră și trebuie consumate cât se poate de rar. „Foarte rar consum dulciuri şi nu foarte elaborate. Nu mănânc niciodată tort. Nu m-am obişnuit cu dulciurile şi nu simt nevoia”.

Pe de altă parte, din coșul de cumpărături al cunoscutului medic nutriționist nu lipsesc apa carbonatată natural, sarea de mare integrală, ouăle, legume precum leurdă, ceapă, usturoi, dar și citrice, fie că vorbim despre ananas, mango, sau avocado.

Nu recomand sare de bucătărie rafinată deoarece nu conţine nimic în afară de clorură de sodiu. Recomand cu căldură sarea de Guerande (are 60 –70% macroelemente şi microelemente ce imită plasma sanguină. Suntem o bucăţică de mare!”, a mai spus doctorul Gheorghe Mecinicopschi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×