Divorț de 35 de miliarde de dolari. Jeff Bezos a fost nevoit să-i acorde 4 % din Amazon fostei sale soții

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
05/04/2019, 13:45
Divorț de 35 de miliarde de dolari. Jeff Bezos a fost nevoit să-i acorde 4 % din Amazon fostei sale soții
Jeff Bezos plătește o avere pentru divoț

jeff Bezos, CEO-ul și cofondatorul Amazon, a divorțat de soția sa, Mackenzie Bezos. Burlăcia l-a costat cump pe marele om de afaceri. Pentru a se separa de fosta soție, bărbatul a fost nevoit să-i cedeze acesteia un procent de 4% din acțiunile gigantului retailer american.

Divorțul l-a costat scump pe Jeff Bezos. A pierdut 4% din Amazon

Potrivit informațiilor furnizate de Rooters și Bloomberg, Jeff Bezos nu a pierdut doar un procent de 4% din Amazon, ci și toate drepturile de vot în cadrul uriașei companii. Cei doi soți au decis să publice detaliile finaciare ale divorțului, prin intermediul unor psotări pe conturile de Twitter.

Fosta soție a cofondatorului Amazon și-a argumentat decizia de a pretind eun procent de 4% pentru a asigura în acest fel viitorul companiei, care trebuie să aibă parte de continuitate. De altfel, Mackenzie Bezos a cedat participația la Washington Post, dar și Blue Origin, compania prin care Jeff își propune să construiască rachete.

Jeff Bezos divorțează, după 25 de ani de căsnicie
Jeff Bezos divorțează, după 25 de ani de căsnicie

Cofondatorul Amazon a rămas cu 75% din companie, după divorț

În urma divorțului de fosta soție, Jeff Bezos, cofondatorul gigantului american Amazon a rămas cu un procent de 75% din companie. Practic, divorțul de Mackenzie l-a costat pe celebrul om de afaceri o sumă uriașă. Vorbim despre mai bine de 35 de milioane de dolari, în urma renunțării la un procent de 4

Cei doi s-au cunoscut în 1992, înainte ca Jeff Bezos să devină cofondator al uriașului imperiu Amazon. Anunțul neașteptat al despărțirii cuplului, după o căsnicie de 25 de ani, a sârnit numeroase controverse și întrebări referitoare la modul în care urma să fie împărțită averea, estimată la circa 150 de miliarde de dolari, potrivit informațiilor furnizate de specialiștii de la Forbes.  Se adaugă de asemenea o societate a cărei valoare a atins pragul de 890 miliarde de dolari pe bursă, din ale cărei acțiuni  Jeff deține în acest moment un procent de 16%.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×