Cutremur financiar în Statele Unite. Amazon nu plătește taxe la stat. Ce spun americanii

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
18/02/2019, 16:22
Cutremur financiar în Statele Unite. Amazon nu plătește taxe la stat. Ce spun americanii GALERIE FOTO
Gigantul comercial Amazon nu a mai plătit taxe la stat de doi ani

Amazon nu plătește taxe la stat, în ciuda profiturilor ascendente, potrivit unui raport realizat de Joel Shannon. Bani sunt, în special în 2018, însă gigantul comercial nu a mai plătit impozitul pentru al doilea an la rând.

Institutul pentru Impozitare și Politică Economică susține că societatea este supusă unei rate de impozitare de 21% a veniturilor din SUA. Cu toate acestea, prin diferite scutiri fiscale și credite, compania va primi o reducere fiscală de 129 milioane de dolari, toate în ciuda faptului că Amazon își dubla profitul până la 11,2 miliarde de dolari în 2018, înregistrând o creștere de 5,6 miliarde de dolari în anul precedent.

Cutremur financiar în Statele Unite. Amazon nu plătește taxe la stat

„Imprimarea finală a divulgării impozitului pe venit al companiei arată că această realizare se datorează în parte unor credite fiscare nespecificate, precum și unei scutiri de taxe pentru opțiunile de acțiuni executive”, a explicat organizația. În luna aprilie a anului 2018, Motley Fool, un analist, a declarat că Amazon este un ”maestru al evaziunii fiscale”.

Cutremur financiar în Statele Unite. Amazon nu plătește taxe la stat. Ce spun americanii
Amazon nu plătește taxe la stat, în ciuda profiturilor ascendente

CNN scoate la iveală și un alt aspect, care este legat de codul fiscal din S.U.A, ce permite companiilor care pierd bani să-și reducă viitorul venit impozabil. Acest lucru a funcționat în favoarea companiei, în special când vine vorba despre trecutul său care a fost marcat cu pierderi de miliarde de dolari.

Amazon, maestru al evaziunii fiscale

De altfel, unele dintre profiturile sale provin din surse globale care nu fac obiectul și sfera de aplicare a codului de procedură fiscală. De asemenea, CNN subliniază și faptul că gigantul comercial a plătit recent sute de milioane de dolari în impozite de stat și peste un miliard de dolari în taxe internaționale.

Cutremur financiar în Statele Unite. Amazon nu plătește taxe la stat. Ce spun americanii
CNN scoate la iveală și un alt aspect, care este legat de codul fiscal din S.U.A, ce permite companiilor care pierd bani să-și reducă viitorul venit impozabil

De menționat este că și președintele Donald Trump a criticat în trecut compania pentru practicile sale fiscale. În martie 2018, Trump a scris că Amazon „plătește impozite mici sau fără taxe” și afirmă că a și abuzat de sistemul poștal.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×