Directoarea ANM, precizări despre valul tropical care va intra în România. Vreme neobișnuită pentru luna noiembrie

Directoarea ANM, precizări despre valul tropical care va intra în România. Vreme neobișnuită pentru luna noiembrie
Val de aer tropical în România. Sursa foto: realitatea.md

Vremea se schimbă de la o zi la alta! După ce un val de aer polar s-a abătut peste România cu temperaturi negative în unele zone ale țării, acum un al de aer tropical îi va lua locul! Acesta va aduce temperaturi neobișnuit de ridicate pentru luna noiembrie!

Val de aer tropical în România

Potrivit unei noi prognoze a specialiştilor Severe Weather, România şi alte ţări din Europa Centrală şi de Est vor fi lovite de un nou val de căldură, într-un interval foarte scurt de la vortexul polar care a adus ninsori, ploi şi temperaturi scăzute.

Directorul executiv al ANM, Elena Mateescu, a vorbit la România TV despre cum va fi vremea în luna noiembrie. ”Duminică vom înregistra valori în creştere ale temperaturii, şi vorbim deja de valori cuprinse între 6 şi 17 grade. De asemenea, se anunţă nopţi şi dimineţi reci, pentru că deja ne aflăm în ultima luna a toamnei, şi precipitatii slabe în vest, centru şi nord.

Temperaturile vor atinge 25 de grade Celsius

Săptămâna 4-11 noiembrie va fi caracterizată în general de vreme în încălzire în majoritatea regiunilor, maximele cresc de la o zi la alta, astfel încât pe parcusul întregii săptămâni să avem valori de 15-25 grade Celsius, mai cald în extremitatea sudică a ţării. Ne putem apropia de pragul unei temperaturi maxime ce caracaterizează o zi de vară în România.

Actualizările următoarelor patru săptămâni caracterizează perioada 4-11 noiembrie ca fiind una deosebit de calda în cea mai mare parte a ţării, luând în considerare abaterile termice pozitive faţă de mediile specifice acestei săptămâni de până la 6 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sud şi vest a ţării”, a explicat Elena Mateescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×