DIICOT: Avocații familiei Melencu au fost cei care au dat rechizitoriul din „Dosarul Caracal” către presă

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
04/02/2020, 14:40
DIICOT: Avocații familiei Melencu au fost cei care au dat rechizitoriul din „Dosarul Caracal” către presă
Avocații familiei Melencu au fost cei care au dat rechizitoriul din „Dosarul Caracal” către presă, susține DIICOT *foto: captură Digi Tv

Prezența rechizitoriului dosarului „Caracal” în presă a fost posibilă prin intermediul avocaților familiei Melencu, arată DIICOT. Procurorii susțin că nici ei, nici reprezentanții Tribunalului Olt nu au transmis în mass-media actul de sesizare în cazul lui Gheorghe Dincă, arată Mediafax, care citează un comunicat de presă.

DIICOT: Avocații familiei Melencu au dat rechizitoriul în presă

„La data de 3 februarie, preşedintele Tribunalului Olt a transmis procurorului şef adjunct DIICOT o adresă cu privire la verificările efectuate în legătură cu modalitatea în care rechizitoriul în dosarul Caracal a fost transmis reprezentanţilor mass media.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

În respectiva adresă, conducerea Tribunalului a precizat că, în conformitate cu dispoziţiile art.10 C.P.P., art.93 C.P.P., art. 94 C.C.P. precum şi cu dispoziţiile art.161 şi art.93 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 1375/2015, copia rechizitoriului a fost transmisă în format electronic, de grefierul şef al secţiei penale, la cerere, apărătorilor aleşi ai părţii civile M.M.G. şi că personalul instanţei nu a transmis reprezentanţilor mass media o copie a actului de sesizare a instanţei”, conform anunţului DIICOT de marţi.

Anterior, în 29 ianuarie au transmis un comunicat de presă prin care au anunţat că se fac verificări pentru a se afla cum a ajuns rechizitoriul dosarului Caracal în presă.

Ce scrie în rechizitoriul din dosarul Caracal

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţianu au fost trimişi în judecată în data de 15 ianuarie, pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre. Potrivit procurorilor DIICOT, Dincă a răpit-o, în 14 aprilie 2019, pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, a dus-o la casa sa din Caracal, unde a ţinut-o timp de trei zile imobilizată de pat, legată la ochi şi a violat-o de mai multe ori.

În 24 iulie 2019, Dincă a răpit-o din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, şi a dus-o la locuinţa sa din Caracal. Şi cea de-a doua victimă a fost imobilizată de pat cu un lanţ, legată şi violată.

El este acuzat că a sunat familia tinerei pentru a induce ideea că aceasta a plecat din România, iar când s-a întors acasă, acesta a observat că fata a reuşit să desfacă lanţul cu care era legată de pat, să îşi scoată banda adezivă de la ochi şi că ţinea în mână un telefon vechi găsit în cameră. Atunci, Dincă a lovit-o, a sugrumat-o provocând decesul, apoi i-a ars trupul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×