Dezvăluiri în cazul Elodiei Ghinescu! Ce au scos la iveală preoții: ”Nu s-a mai întâmplat așa ceva”

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
02/07/2019, 10:52
Dezvăluiri în cazul Elodiei Ghinescu! Ce au scos la iveală preoții: ”Nu s-a mai întâmplat așa ceva” GALERIE FOTO
Cazul avocatei Elodia Ghinescu nu a fost elucidat până acum. Polițistul Cristian Cioacă, soțul avocatei a fost condamnat la 21 ani de închisoare Sursa foto: stirilekanald.ro

Cazul avocatei Elodia Ghinescu continuă să fie în centrul atenției chiar și după 12 ani de la dispariția acesteia. În timp ce lumea se întreabă dacă este moartă sau se ascunde, părinții i-au făcut un loc de veci în cimitirul din localitatea în care și-a petrecut copilăria. Preoții spun că acest lucru nu s-a mai întâmplat până acum.

Avocata Elodia Ghinescu ”se odihnește” în cimitirul Cândești, județul Argeș

Avocata Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de ani buni. Elodia a fost declarată moartă în februarie 2012. La jumătate de an după ce a avut loc acest proces părinții avocatei i-au făcut un loc de veci unde să o plângă și să-i ducă flori. Locul de veci a fost ridicat în satul natal al mamei avocatei în Cândești, județul Argeș. Se pare că acest lucru nu este unul obișnuit, iar reprezentanții Bisericii Ortodoxe spun că nu s-a mai întâmplat așa ceva.

Preotul Paltin, rudă cu Emilia Ghinescu mama Elodiei este cel care s-a ocupat de sfințirea locului de veci în lipsa înhumării propriu zise.  „Am sfințit sfânta cruce cu agheasmă, știu că familia i-a făcut ulterior și parastas. (…) Cazuri ca acesta nu s-au mai întâmplat nici în țara noastră, nici în întreaga Biserică Ortodoxă Română! Eu cred că este singurul caz din țara noastră de genul acesta, să nu se descopere cadavrul”, a povestit preotul la momentul respectiv.

Prin sat circulă zvonuri conform cărora în mormânt a fost pus și un sicru care conține obiecte de suflet care i-au aparținut avocatei, potrivit stirilekanald.ro. Elodia Ghinescu a dispărut pe 29 august 2007, iar principalul suspect a fost ani la rând chiar soțul acesteia Cristian Cioacă. După mai bine de 6 ani de la dispariția avocatei polițistul Cristian Cioacă a fost condamnat la ani grei de închisoare. Cadavrul Elodiei nu a fost găsit până acum.

Cristian Cioacă a fost încă de la început principalul suspect
Părinții Elodiei Ghinescu au ridicat un mormânt în satul Cândești, din județul Argeș, locul unde a copilărit avocata
Sursa foto: stirileprotv.ro

Cazul Elodia a stârnit numeroase ipoteze și scenarii, dar misterul încă nu a fost elucidat

Avocata Elodia Ghinescu ridică numeroase semne de întrebare chiar și la 12 ani de la dispariție. Cazul a fost ultra mediatizat și a provocat numeroase comentarii, zecii de scenarii și ipoteze care nu s-au concretizat. Anchetatorii nu au reușit să descopere până acum cadavrul avocatei, deși polițistul Cristian Cioacă a fost condamnat la peste 20 de ani de închisoare. Încă de la început soțul avocatei a fost principalul suspect. Cristian Cioacă a fost condamnat abia la 6 ani de la momentul dispariției avocatei.

Comisarul Șef Vasile Viorel cel care a coordonat cazul Elodia a explicat de ce polițistul a ajuns să fie considerat principalul suspect de crimă. Tot dormitorul în care cei doi locuiau are tei straturi de vopsea. În locul în care s-au descoperit urme de sânge sunt cinci straturi de vopsea, ceea ce înseamnă că după producerea decesului și stropirea peretelui el a mai aplicat un strat de glet și unul de vopsea. Sub parchet s-a găsit o cantitate de sânge ce ne-a dus la concluzia că acolo a fost o crimă”, a spus anchetatorul.

În plus, anchetatorul este de părere că trupul Elodiei a fost secționat în baie. Comisarul bănuiește că arma crimei a fost chiar pistolul polițistului Cioacă. „Este cert că moartea a fost făcută cu un obiect ce a produs tegumentului o leziune astfel încât corpul uman a putut să sângereze. Nu putem aprecia cu certitudine care a fost acest obiect, dar considerăm că a folosit tocul pistolului. Nu pistolul ca armă de foc, ci ca obiect vulnerant. Nu credem că acolo a fost omor cu premeditare, ci un omor spontan”, a mai declarat comisarul sef.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×