Cum au ajuns anchetatorii la concluzia că Elodia a fost ucisă de Cristian Cioacă. Cine a descoperit probele

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
28/06/2019, 12:43
Cum au ajuns anchetatorii la concluzia că Elodia a fost ucisă de Cristian Cioacă. Cine a descoperit probele
Elodia a fost ucisă de Cristian Cioacă. Sursa foto: Huff.ro

Cristian Cioacă a fost condamnat la închisoare pentru că a ucis-o pe fosta lui nevastă, Elodia Ghinescu, însă cum au ajuns anchetatorii la această concluzie? Cine a descoperit, de fapt, probele care l-au băgat la închisoare pe polițistul brașovean? Conform datelor din acest dosar, o contribuție foarte mare la elucidarea misterului a avut-o Toby, un ciobănesc german.

Ciobănescul german Toby a ajutat anchetatorii în cazul Elodia

Românii au stat cu sufletul la gură din 2008 încoace, de când serialul Elodia a creat o adevărată psihoză la televiziunile de la noi. Cazul Elodia a fost rezolvat prin condamnarea lui Cioacă la 15 ani de închisoare sub acuzația de omor calificat. Pentru strângerea probelor s-au făcut căutări în mai multe localități, însă probele principale se găseau chiar în casa în care polițistul a omorât-o pe avocată și constau în urmele de sânge de pe podea acoperite de vopsea.

Toby este câinele care a găsit resturi umane ce aparțineau Elodiei, căci ciobănescul a fost antrenat de mic, iar simțul lui i-a uimit pe anchetatori încă de la primele minute pe teren. Resturile trupului neînsuflețit al Elodiei ar fi fost împărțite pe o suprafață destul de mari și multe dintre probele respective erau îngropate sub pământ. Doar cu ajutorul câinelui, anchetatorii au reușit să se apropie mai mult de adevăr în cazul morții Elodiei.

El este câinele Toby, ciobănescul german care a participat la ancheta în cazul Elodia. Sursa foto: wowbiz.ro

„Câinele a găsit fragmente din rămășițe umane”

„Specializarea câinelui este descoperire cadavre umane. Sunt destul de multe cazuri la activ, dar sunt câteva mai cunoscute, cum este cazul Elodia, care este cel mai mediatizat și cel mai cunoscut. La el am participat și noi, am făcut căutări în zonele Brașovului.

Un alt caz la care am lucrat și unde am avut rezultate deosebite a fost al unei profesoare dispărute în județul Constanța, găsită după un an pe câmpurile din împrejurimile Constanței. El este cel care a găsit fragmente din rămășițe umane, bineînțeles acel cadavru, care fusese împrăștiat pe o rază destul de mare”, a declarat polițistul Cristinel Dumitra, cel cu care a mers Toby pe teren, scrie româniatv.net.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×