Dezvăluire incredibilă! Protestele din Catalonia ar fi coordonate de la București

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
19/10/2019, 21:19
Dezvăluire incredibilă! Protestele din Catalonia ar fi coordonate de la București
Un milion de oameni din Catalonia au manifestat împotriva pedepsei cu închisoarea primită de liderii separatişti şi pentru independenţă. Sursa foto: aljazeera.com

Un milion de oameni au ieșit pe străzile din Barcelona vineri, 18 octombrie, pentru a cincea zi consecutivă, pentru a protesta împotriva pedepsei cu închisoarea primită de liderii separatiști și pro-independentă. Protestele nu au fost unele pașnice, ci s-au lăsat cu numeroase violențe. O platformă online este investigată pentru instigare la violență și se pare că serverul se află pe teritoriul României.

Protestele din Catalonia au pornit de o platformă al cărei server este în România

Zeci de mii de oameni s-au strâns vineri seara pe străzile din capitala Cataloniei pentru a protesta împotriva pedepsei cu închisoarea primită de mai mulți lideri separatiști și pentru independență. Violențele au început după ora locală 18:00 și au avut loc numeroase confruntări între protestatari şi forţele de ordine. O platformă online intitulată Tsunami Democràtic este în momentul de față investigată de autorități pentru instigare la violență. Potrivit presei catalane serverul care găzduiește site-ul se află în România.

„E un amestec de oameni care au canalizat greşit indignarea şi oameni care, în mod obişnuit, participă la astfel de evenimente publice. De mulţi ani nu s-au mai văzut astfel de episoade în Barcelona. Cer tuturor celor de bună credinţă să abandoneze zonele în care se petrec aceste evenimente lamentabile”, a spus consilierul pe probleme de securitate în primăria Barcelonei Albert Batlle, potrivit capital.ro.

17 manifestanți din Catalonia  au fost arestați de forțele de ordine

Protestatarii au început să scandeze vineri după-amiaza în apropierea sediului Poliției Naționale. Așadar, nu s-au sfiit și nu s-au gândit la consecințe. Peste un milion de oameni s-au adunat pentru a-și spune supărarea. 14 persoane au fost reținute de forțele de ordine din Catalonia, 7 agenți de poliție au fost răniți și 2 jurnaliști ai postului național de televiziune au fost loviți cu steagurile de manifestanți.

Potrivit presei locale manifestații care au luat parte la actele de violență au avut fețele acoperite pentru a nu fi descoperiți. Numeroși rezidenți le-au cerut protestatarilor să părăsească zonele în care se aflau, dar fără sorți de izbândă.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×