Dezinfectant interzis în școli! 9 copii din Dăbuleni au ajuns în spital din cauza lui

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
19/02/2020, 12:44
Dezinfectant interzis în școli! 9 copii din Dăbuleni au ajuns în spital din cauza lui GALERIE FOTO
Un anumit tip de dezinfectant nu va mai putea fi folosit în școli. Sursa foto - hepta.ro

Dezinfectant interzis în școli după ce 9 copii s-au îmbolnăvit și au ajuns de urgență la spital. Totul s-a petrecut în urmă cu o săptămână atunci când în unitatea de învățământ din Dăbuleni, judeţul Dolj s-a folosit o soluție care putea să transforme totul într-o adevărată tragedie.

Dezinfectant interzis în școli!

Potrivit reprezentanţilor DSP Dolj, firma care a făcut dezinfecţia în Liceul Teoretic Dăbuleni a avut o soluţie care este utilizată doar pentru dezinfecţia în spitale.

Ştefan Popescu, purtător de cuvânt DSP Dolj a spus că în urma anchetei s-a descoperit că firma care a făcut dezinfecţia în clase nu avea specificat în documente ce cantităţi a folosit şi nici cum a fost folosită substanţa.

9 copii din Dăbuleni au ajuns în spital din cauza lui

Nu mai puțin de zece mii de lei a fost amendată aplicată acestei firme. Produsul folosit, care este un produs foarte bun, dar pe registrul naţional are ca indicaţie folosirea la dezinfectarea suprafeţelor şi aparaturii medicale în spitale, nu în altă parte.

A doua neregulă constatată- nu avea procedură de lucru generală, cum face dezinfecţia, şi specială pentru şcoli, cum se face în şcoli. În procesul verbal nu erau completate toate rubricile.

Nu era menţionată persoana care a făcut dezinfecţia, ce concentraţie a folosit şi prin ce mijloc- dacă s-a stropit, s-a pulverizat…

Nu era trecut nimic. A fost amendată firma cu 10 mii lei”, a declarat purtător de cuvânt al DSP Dolj.

Vă readucem aminte că 9 copii de la şcoala din Dăbuleni care prezentau greaţă şi iritaţii ale căilor respiratorii au fost duşi la spital, după ce în şcoală s-a făcut o dezinfecţie. Totul s-a petrecut la doar câteva ore după ce o altă școală din județ a avut probleme asemănătoare. Între cele două cazuri nu s-au găsit puncte comune.

De altfel, între timp, peste 100 de elevi şi părinţi au protestat în faţa Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu” din Dăbuleni. Aceștia au solicitat demisia directorului liceului, pe care-l consideră vinovat de îmbolnăvirea elevilor

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×