Dezastru cauzat de ciclonul Jebi: sunt deja 11 victime

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
05/09/2018, 17:19
Dezastru cauzat de ciclonul Jebi: sunt deja 11 victime GALERIE FOTO
Dezastru cauzat de ciclonul Jebi sunt deja 11 victime

Dezastru cauzat de ciclonul Jebi: sunt deja 11 victime. Unul din cele mai periculoase din clasa ciclonilor, taifulul Jebi din Japonia, a produs deja victime. Din nefericire, 11 oamnei și-au găsit sfârșitul.

Dezastrul taifunului a făcut ca schele și macarale să fie distruse de vânt, acoperișuri care au fost făcute țăndări, copaci care au fost prăbușiți cu putere și stâlpi de electricitate contorsionați.

Citește și: O concurentă de la ”Insula iubirii” a fost arestată! Viza conturi grase!

Citește și: Horoscop zilnic: joi, 6 septembrie. Una dintre zodii trebuie să-și caute un avocat bun!

Dezastru cauzat de ciclonul Jebi: sunt deja 11 victime

ciclonul jebi a facut dezastru in japonia
Taifunul din Japonia a făcut deja 11 victime

Autoritățile au făcut deja un bilanț al victimelor. Acesta este provizoriu, însă a atins deja numărul de 11 persoane. Acestea și-au pierdut viața din cauza furtunii foarte violente și a vântului care a suflat cu o putere extraordinară de peste 240 de kilometri pe ora. Taifunul continuă să se extindă. Deși a lovit prima oară în insula Honshu, se extinde ăncet spre celelalte insule din arhipeleagul nipon. Viața multor oameni este pusă în pericol. În insula Honshu trăiesc milioane de oameni, pe lângă sutele de mii care își duc viața foarte aproape de țărmuri. Renumitul taifun a fost anunțat încă de la finalul lui august de către meteorologii din Asia de Est și din zona de nord și est. De curând a produs primele sale pagume în regiunea din insula Honshu din Japonia, urmând să afecteze și părțile din apropiere de țărmuri.

Taifunul Jebi

Japonia a suferit in urma ciclonului jebi
ciclonul jebi a facut dezastru in japonia

Vântul suflă cu o putere atât de mare încât ar putea să doboare până și vapoare. Este unul din cele mai puternice taifunuri din ultimii zece ani. De curând, a adus pagube puternice în apropiere de aeroportul Kansai din insula Honshu. Incidentul a făcut ca o ambarcațiune cu commbustibil a intrat în podul care făcea legătura cu aeroportul din Kansai. Acestea au fost cauzate de valurile puternice care au venit în urma taifunului Jebi.

Scena dezastrului

Japonia a suferit din cauza taifunului jebi care s-a napustit asupra locurilor
Dezastru cauzat de ciclonul Jebi sunt deja 11 victime

Un aeroport a fost inundat, vehicule au fost luate de vânt, iar valuri uriașe au distrus ce au avut în jur. Vestul Japoniei a fost atacat de cel mai violent taifun ce era anunțat încă din luna august. Arhipelagul nipon n-a mai fost lovit la această intensitate de mai bine de 25 de ani. Din persoanele care și-au pierdut viața în urma taifunului se numără și un bărbat în vârstă de 71 de ani care a rămas blocat în propriul imobil. Acesta s-a prăbușit după trecerea ciclonului Jebi. În Japonia au fost ploi și vânturi foarte violente, alături de rafale care au atins în unele zone și viteza de 220 de kilometri pe oră.

O persoană se află în stare critică, iar numeroși localnici au fost îndemnați să plece de la locul în care se aflau. Multe zone au fost afectate de zone inundabile sau pasibile de a fi pline de șuvoaie de noroi. 1.2 milioane de oameni s-au îndreptat spre adăposturi, iar altele 16.000 de persoane au fost evacuate. Un petrolier din regiunea Psaka s-a înțepenit în parapetul unui pod care duce spre aeroportul internațional Kansai. O insulă din Golful Osaka a fost inundat și închis. Pistele sale nu au suportat puternicul taifun, acestea, inclusiv subsolul au fost inundate de ape. 3.000 de călători au rămas blocați în interiorul clădirii aeroportului. Dezastrul taifunului a făcut ca schele și macarale să fie distruse de vânt, acoperișuri care au fost făcute țăndări, copaci care au fost prăbușiți cu putere și stâlpi de electricitate contorsionați.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×