Deţinut de la penitenciarul Giurgiu, omorât de Crăciun. Cum s-a petrecut incidentul

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
25/12/2019, 11:26
Deţinut de la penitenciarul Giurgiu, omorât de Crăciun. Cum s-a petrecut incidentul
Crăciun însângerat la Penitenciarul Giurgiu, după ce un deținut a fost omorât în bătaie de colegul său de celulă. Sursa foto: puterea.ro

Un deținut de la Penitenciarul Giurgiu a murit chiar în ziua de Crăciun, în urma unei altercații cu colegul de celulă, cei doi fiind închiși în regim de maximă siguranță. Încăierarea s-a produs spontan, în baia încăperii în care erau încarcerați cei doi, decesul fiind cauzat de o lovitură puternică primită din partea agresorului.

Deținut omorât de colegul său de celulă, în prima zi de Crăciun

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările exacte în care a avut loc nefericitul eveniment. Potrivit informațiilor disponibile până la această oră, conflictul a izbucnit în baia celulei pe care o împărțeau cei doi deținuți.

În ceea ce-l privește pe agresor, acesta a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale și urmează să fie cercetat pe linie disciplinară. Dacă va fi găsit vinovat, riscă să petreacă mai mult timp în spatele gratiilor.

Anunțul ANP după acest incident

Persoanele implicate în incident se aflau cazate în aceeași cameră de deținere, conflictul spontan și decesul deținutului survenind în grupul sanitar al camerei, urmare aplicării unei lovituri.

Personalul unității a solicitat, de îndată, sprijinul unui echipaj SMURD, în ciuda eforturilor medicilor fiind declarat decesul.

Deținutul prezumat agresor a fost transportat la o unitate spitalicească, în vederea efectuării unui control medical” , au transmis reprezentanții ANP după incidentul produs chiar în prima zi de Crăciun.

Poliția Giurgiu, judecătorul de supraveghere a privării de libertate, dar și familia persoanei decedate au fost informate cu privire la nefericitul eveniment.

De asemenea, autoritățile anunță că în penitenciar a fost deschis un dosar de incident, urmând ca deținutul implicat să fie cercetat disciplinar pentru fapta sa.

Totodată, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus deplasarea, la Penitenciarul Giurgiu, a unei echipe de specialiști de la nivelul aparatului central, coordonată de directorul Direcției Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar, în vederea verificării cauzelor și împrejurărilor producerii incidentului”, se mai arată în comunicatul transmis de ANP.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×