Supraveghetor snopit în bătaie de deţinuţii de la Poarta Albă! Avea în grijă 400 de infractori!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
29/11/2017, 13:20
Supraveghetor snopit în bătaie de deţinuţii de la Poarta Albă! Avea în grijă 400 de infractori!

Incident grav la Penitenciarul Poarta Albă! Un supraveghetor a intervenit să pună capăt unui conflict izbucnit între doi deţinuţi, dar a sfârşit prin a fi agresat de ambii puscăriaşi! Era singurul supraveghetor la peste 400 de deţinuţi! Administraţia Naţională a Penitenciarelor solicită o anchetă din partea Ministerului Justiţiei şi sancţionarea celor vinovaţi.

Marţi dimineaţă, în jurul orei 09.30, agentul de penitenciare Viorel Băcanu, unic supraveghetor pe secţia E5 din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, a fost agresat de către deţinuţii pe care a încercat să-i oprească dintr-o încăierare extrem de violentă. Acesta a suferit o serie de vătămări corporale.

Supraveghetor atacat de deţinuţii de la Poarta Albă!

Deţinuţii implicaţi în agresiune au fost identificaţi cu ajutorul camerelor de supraveghere, actele de violenţă fiind favorizate de faptul că aceştia circulă liber în interiorul secţiei de deţinere. Cei peste 300 – 400 de deţinuti, plasaţi, de regulă, în custodia agentului Viorel Băcanu sunt încadraţi la regimul semi-deschis, iar acesta a avertizat conducerea penitenciarului în legătură cu evidenta situaţie de inferioritate şi cu precaritatea mijloacelor de siguranţă.

Au fost declanşate verificări, din datele iniţiale reieşind că agentul a fost atacat prin surprindere cu un obiect contondent, nefiind exclusă posibilitatea ca altercaţia dintre deţinuţi să fie de fapt o stratagemă, anunţă romaniatv.net. Agentul supraveghează de unul singur această masă de deţinuţi, fiind ajutat de un alt coleg care, însă, are în responsabilitate curţile de plimbare, în contextul în care monitorizarea camerelor video este intermitentă, din lipsă de personal.

Viorel Băcanu avertizase în scris, încă din august 2017, că nu-i poate gestiona singur pe cei peste 420 de deţinuţi aflaţi în secţie la acel moment. Administraţia Naţională a Penitenciarelor solicită o anchetă din partea Ministerului Justiţiei şi sancţionarea celor vinovaţi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×