Detaliul neștiut din Codul Rutier. Poți obliga poliția să amendeze alte persoane sau instituții. Iată cum poți face asta!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
13/03/2019, 12:54
Detaliul neștiut din Codul Rutier. Poți obliga poliția să amendeze alte persoane sau instituții. Iată cum poți face asta! GALERIE FOTO
Soferii pot solicita amenzi pentru responsabilii gropilor din asfalt

Șoferii nemulțumiți de starea drumurilor pot solicita polițiștilor de la Poliția Rutieră să amendeze instituțiile de stat abilitate cu întreținerea și repararea drumurilor. Mai mult, șoferii care sunt victime ale altor conducători auto, care sunt șicanați în trafic pot solicita amenzi pentru șoferii indisciplinați în trafic!

Oamenii pot cere polițiștilor amenzi pentru gropile din asfalt

În plus, șoferii pot face poze și filmări, apoi pot merge la Poliția Rutieră care va amenda administratorul drumului respectiv. Gropile de pe șoseaua de centură a Capitalei au adus o amendă CNAIR, în urmă cu câteva zile. Cel care a solicitat polițiștilor să scrie amenda este Alex Vilvoi, cel care a inițiat campanie „România fără gropi”!

Astfel, autoritățile au amendat cu peste 3000 de lei Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, din cauza gropilor de pe centura Capitalei, aflate în zona podului peste calea ferată, București-Constanța.

amenzi pentru gropi
CNAIR a primit o amenda de 3000 de lei pentru gropile de pe centura Capitalei

CNAIR a spus că va contesta amenda în instanță

Asociatia Romania Fara Gropi: “Buna ziua! Am si eu sa fac o sesizare la dumneavostra, Articolul 96 punctul 1 din Normele de Aplicare la codul Rutier uitati gropi, lipsa marcaje, uitati ce e mai in fata, va rog frumos sa amendati administratorul drumului. Veti fi eroi, credeti-ma, veti fi cei mai iubiti politisti din toata Romania pentru ca ati facut ceea ce trebuie !”, le-a spusAlex Vilvoi polițiștilor.

Oamenii legii s-au lăsat înduplecați, într-un final. “Le-am spus ‘Amenda pentru ca nu se mai poate’, sunt informari facute de foarte mult timp, de luni de zile, de ani de zile se stie despre situatia de pe centura de sud a Capitalei, din pacate pe cei de la CNAIR nu ii poti misca decat prin astfel de actiuni”.

Situatia este chiar mai grava la rosturile de dilatare de la capetele podului… “Asa administreaza CNAIR infrastructura rutiera… Nu ca nu mai exista cauciucul de la imbinare, dar nu mai este nici macar partea metalica de la imbinare”, a mai spus activistul. reprezentanții CNAIR au spus că așteaptă să le vină amenda, ca mai apoi să o conteste în instanță!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×