Denise Rifai a făcut scandal la CNA. Totul a pornit de la Mircea Badea

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
06/09/2019, 18:09
Denise Rifai a făcut scandal la CNA. Totul a pornit de la Mircea Badea
Denise Rifai a făcut show la CNA. Sursa foto: Realitatea TV

Denise Rifai și-a făcut show-ul inclusiv la Consiliul Național al Audiovizualului. Realizatoarea de la Realitatea TV a fost chemată pentru a dezbate conflictul care s-a iscat între ea și Mircea Badea și i s-a reamintit comportamentul pe care l-a avut în emisiune vizavi de decizia CNA de întrerupere a emisiei Realitatea TV pentru felul în care a mediatizat protestul din 10 august 2018.

Denise Rifai, scandal la CNA

Președintele CNA, Monica Gubernat, a încercat să o oprească pe Denise Rifai, însă aceasta avea un debit verbal identic celui pe care îl putem remarca în emisiunile sale, scrie paginademedia.ro. Denise Rifai a făcut o sesizare la CNA după ce Mircea Badea a făcut-o „jihadistă” și „Miss Piggy” și s-a prezentat la CNA pentru a-și susține punctul de vedere împreună cu alți angajați ai postului de televiziune.

Cristina Pocora, fostă membră PNL, propusese o scrisoare de atenționare, însă aceasta nu a trecut de vot. „Mi-aș fi dorit să fi venit aici poate după ce m-ați fi ajutat deja. Am venit să vă rog și nu o să plec de aici până nu o să am măcar promisiunea din partea dumneavoastră că sunteți pentru noi, jurnaliștii, instanța care trebuie să reglementeze tipul acesta de abuz și de derapaj pe care jurnalistul Mircea Badea îl face în mod constant și repetat ori de câte ori probabil are câte o zi mai nefavorabilă domniei sale”, și-a deschis Denise Rifai pledoaria la ședința CNA de marți, scrie paginademedia.ro.

Denise Rifai
Rifai s-a plâns în fața membrilor CNA că este jignită des de Mircea Badea de la Antena 3. Sursa foto: adevărul.ro

Șefa CNA a atenționat-o pe Rifai să coboare tonul

Denise Rifai și-a continuat discursul cu un ton destul de agresiv și era de neoprit. La un moment dat, șefa CNA i-a spus să coboare tonul pentru a discuta rațional, iar Denise s-a victimizat din nou spunând că se simte jignită.

„Mă simt jignită. Mă simt sub un asalt de jigniri continue care sunt total în contra dreptului meu la imagine, dreptului meu la demnitate, reputației mele de jurnalist și libertății mele religioase. Domnul acesta nu respectă nimic. Ce face acum este doar o mostră din ce face Mircea Badea în mod constant. Eu nu sunt teroristă. Eu nu sunt jihadistă. Aparțin vreunei grupări teroriste? Aparțin ISIS? Aparțin Al-Qaeda?

Cum puteam să permitem unui jurnalist în spațiul român, în statul român să acuze o femeie? Sunt femeie, sunt jurnalist, sunt doar cetățean român. Cum poate să mă acuze că sunt jihadistă, adică sunt teroristă, în contextul în care eu nu sunt?” , a continuat aceasta, tot pe un ton agresiv.

Orsolya Borsos, o altă membră a CNA, i-a transmis jurnalistei că trebuie să ofere respect dacă vrea respect, aducând în discuție derapajele la adresa minorității maghiare din emisiunea moderată de Denise Rifai. Până acum, Consiliul Național al Audiovizualului nu a anunțat o concluzie a acestui caz.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×