Declarație unică ANAF 2019. Unde se găsesc calculatoare pentru depunerea declarațiilor

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
12/03/2019, 11:15
Declarație unică ANAF 2019. Unde se găsesc calculatoare pentru depunerea declarațiilor GALERIE FOTO
ANAF pune la dispozitie alculatoare pentru depunerea declaratiei unice 2019

Data limită de depunere a declarației unice a fost prelungită de la 15 martie, la 31 iulie, iar ANAF pune la dispoziția cetățenilor calculatoare de unde pot depune declarația unică, deoarece transmiterea acesteia se face doar online! Contribuabilii s-au confruntat cu probleme serioase, mai ales că sistemele de depunere a declarațiilor unice au tot căzut în ultima perioadă.

ANAF pune la dispoziție contribuabililor calculatoare pentru depunerea declarațiilor unice

Așadar, mulți dintre cei peste un milion de contribuabili care ar trebui să depună declarația unică ar putea primi amenzi care pot ajunge până la 500 de lei, dacă nu depun la timp declarația! Pentru cei care nu au un calculator acasă, ANAF pune la dispoziție mai multe calculatoare de unde pot depune declarația unică!

Mai mult, angajați ANAF sunt disponibili pentru a-i ajuta pe oamenii care nu sunt foarte familiarizați cu calculatorul pentru a putea depune declarațiile unice. Doar să funcționeze sistemul!

calculatoare declaratie unica 2019
Angajatii ANAF ii pot asista pe contribuabili la calculatoare pentru depunerea declaratiei unice 2019

Cetățenii pot fi asistați de angajați ANAF pentru depunerea declarațiilor unice

„La cererea contribuabililor, aceştia pot fi asistaţi de inspectorii fiscali în toate etapele utilizării serviciilor online: înscrierea în Spaţiul Privat Virtual, depunerea de declaraţii, consultarea ghidurilor şi informaţiilor existente pe site-ul ANAF etc. În plus, tot la cererea contribuabililor, inspectorii fiscali ANAF pot oferi îndrumări cu privire la modul de îndeplinire al obligaţiilor fiscale”, se arată în comunicatul ANAF privind sistemul de calculatoarre self-service.

Pentru depunerea documentului prin mijloace electronice de transmitere la distanță și plată integrală a obligațiilor fiscale până în data de 31 iulie 2019, se va acorda o bonificație de 5%.

Contribuabilii care au dorit să acceseze în ultima perioadă Spațiul Privat Virtual de pe site-ul anaf.ro au rămas șocați să constate că acest serviciu este indisponibil. „Utilizarea Serviciului Spaţiul Privat Virtual este momentan indisponibilă. Ne cerem scuze pentru inconvenientele create şi vă mulţumim pentru înţelegere”. Așa suna anunțul cu care au fost întâmpinați joi contribuabilii.

ANAF are probleme cu mail-ulrile venite de pe adrese yahoo.com

Oamenii nici nu mai pot transmite mesaje pe cele mai cunoscute platforme de e-mail! Un alt mesaj scris cu roșu le explică contribuabililor de ce e-mail-urile trimise de către aceștia ajung foarte greu la anaf sau nu ajung deloc!

„Din cauza unor probleme tehnice aferente domeniilor YAHOO.* şi FREEMAIL.HU, mesajele transmise de Ministerul Finanțelor Publice către adresele de e-mail din aceste domenii sunt foarte mult întârziate. Este posibil ca unii utilizatori înregistrați în cadrul portalului MFP-ANAF cu adrese de e-mail de acest tip să nu se poată autentifica în portal și nici să nu primească e-mail-urile de activare, înregistrare, reînnoire și revocare aferente serviciilor din cadrul acestui portal”.

Prin serviciul „Spaţiul privat virtual” (SPV) – ANAF puteţi să vă informaţi asupra obligaţiilor fiscale pe care le aveţi neplătite, puteţi descărca decizii de impunere începând cu anul 2013, puteţi verifica cum declară angajatorul dvs. contribuţiile de asigurări sociale etc.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×