ANAF a amânat termenul de depunere al Declarației unice 2019. Care este noul termen

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
11/03/2019, 21:30
ANAF a amânat termenul de depunere al Declarației unice 2019. Care este noul termen GALERIE FOTO
ANAF a amânat termenul de depunere al Declarației unice 2019

Termenul pentru depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit realizat pe anul 2018, dar și a impozitului și contribuțiilor sociale datorate, pe veniturile estimate pe anul 2019 a fost amânat de ANAF. Acesta a fost prelungit de la 15 martie până la 31 iulie, conform proiectului de Ordonanță publicat de Ministerul Finanțelor Publice.

ANAF a amânat termenul de depunere al Declarației unice 2019

Propunerea a fost făcută pentru a se evita blocarea sistemului electronic, în contextul în care Declarația se depune doar prin serviciile online „Spațiu privat virtual” și ”Depunere declarații”. De asemenea, prin acest proiect se vizează ca orice contribuabil să aibă șansa de a depune declarația în termenul legal, astfel încât să nu fie sancționat pentru neîndeplinirea obligațiilor de plată. Pentru depunerea documentului prin mijloace electronice de transmitere la distanță și plată integrală a obligațiilor fiscale până în data de 31 iulie 2019, se va acorda o bonificație de 5%.

Cei care au intrat zilele acestea pe portatul instituției, în condițiile în care oamenii știau faptul că mai este doar o săptămână până la termenul de depunere a Declarației Unice, au putut citi mesajul: ”Utilizarea Serviciului Spațiul Privat Virtual este momentan indisponibilă. Ne cerem scuze pentru inconvenientele create și vă mulțumim pentru înțelegere”. 

ANAF a amânat termenul de depunere al Declarației unice 2019. Care este noul termen
Termenul a fost prelungit de la 15 martie până la 31 iulie

Declarația unică se depune până la data de 15 martie 2019, inclusiv, de către persoanele fizice care au obligația:

  • declarării impozitului pe veniturile realizate din România sau/și din străinătate în anul 2018
  • declarării impozitului pe venit estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2019
  • declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuții sociale pentru anul 2019 și, după caz, a declarării contribuțiilor sociale datorate în anul fiscal 2018

Detalii: Declarația se depune în termen de 30 de zile de la data evenimentului, în cazul celor care încep o activitate în cursul anului fiscal și a celor care obțin venituri din cedarea folosinței bonurilor din patromoniul personal, diferite de veniturile din arendare pentru care impunerea este finală și care nu au avut, până atunci, obligația depunerii declarației unice. Declarația se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. De menționat este că oamenii pot solicita sprijin li funcționarilor din cadrul organelor fiscale locale, în cadrul cărora există personal special instruit pentru a acorda asistență și îndrumare pentru depunerea Declarației.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×