Declaraţie uluitoare a unui şef de stat despre coronavirus: ”Este un truc mediatic. Boala asta e o gripă ușoară”

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 11:04
Declaraţie uluitoare a unui şef  de stat despre coronavirus: ”Este un truc mediatic. Boala asta e o gripă ușoară”
Președintele Braziliei ia în derâdere coronavirusul: ”Este un truc mediatic. Boala asta e o gripă ușoară”. Credit line: Sergio LIMA / AFP / Profimedia

Jair Bolsonaro, președintele în funcție al Braziliei, a oferit o declarație de-a dreptul incredibilă legată de pericolele pandemiei de coronavirus cu care se confruntă întreg mapamondul. Asta în contextul în care aproape toată planeta e paralizată de pandemie.

Președintele Braziliei ia în derâdere coronavirusul: ”Este un truc mediatic. Boala asta e o gripă ușoară”

Reprezentant al forțelor de dreapta din Brazilia, Jair Bolsonaro și-a acuzat pe dușmanii din politică și presă că încearcă, în mod intenționat, să manipuleze cetățenii cu privire la pericolele coronavirusului.

Șeful statului sud-american este mâhnit din cauza faptului că guvernanții din Rio de Janeiro și Sao Paulo, care îi sunt opozanți pe scena politică, au îndemnat oamenii să se izoleze în case în această perioadă de pandemie.

”Oamenii vor vedea în curând că au fost păcăliți de către acești guvernanți și de marea parte a mass-media când vine vorba de coronavirus”, a spus Jair Bolsonaro, potrivit The Guardian.

Conform sursei citate, în opinia președintelui Braziliei, coronavirus, boală care a ucis peste 15.000 de oameni pe Glob, nu reprezintă decât o ”gripă ușoară”, acesta acuzând isteria mediatică născută în jurul acestui subiect.

Până la această oră, în Brazilia au fost înregistrate 1.924 de cazuri de coronavirus, iar 34 de persoane și-au pierdut viața.

Bolsonaro, suspect de coronavirus

La mijlocul lunii martie s-a vorbit în presa din Brazilia de faptul că însuși Bolsonaro ar fi infectat cu Covid-19.

Pe 13 martie s-a scris că președintele Braziliei a fost testat pozitiv la infecţia cu Covid-19, el fiind primul şef de stat în această situaţie, potrivit presei locale.

Rezultatul testului ar fi venit după testarea pozitivă secretarului de presă al liderului de la Brasilia. Fabio Wajngarten a fost testat pozitiv în urma unei călătorii în Statele Unite, acolo unde a făcut parte din delegaţia lui Jair Bolsonaro, primită de Trump la reşedinţa lui din Mar-a-Lago.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×