Declarația italianului infectat cu coronavirus: ”Nu mai am febră. Am fost la Craiova, dar nu m-am îmbolnăvit acolo”

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
26/02/2020, 11:39
Declarația italianului infectat cu coronavirus: ”Nu mai am febră. Am fost la Craiova, dar nu m-am îmbolnăvit acolo”
Spital în Italia cu pacienți cu coronavirus/ Foto: Hepta

Italianul internat cu coronavirus la spitalul din Rimini, după ce a fost în România, a afirmat, într-o declarație pentru publicația Digi24.

Un pacient încă obosit

În dialogul avut cu publicația din Rimini, italianul a confirmat că a fost la Craiova, dar a precizat că nu s-a îmbolnăvit în țara noastră. ”Mi-a fost teamă, dar acum mă simt mai bine (…) Acum nu mai am febră”, a spus acesta. În pofida acestei afirmații, conversația nu a durat foarte mult, deoarece bolnavul a avut un acces de tuse și a pus capăt dialogului din cauza oboselii.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

În timpul discuției telefonice, el a confirmat că a fost în România, la Craiova, fără să treacă prin București.

În Italia s-a întors sâmbătă cu un avion care a aterizat la Bologna. ”Când am ajuns nu aveam nimic. Nu am avut febră acolo”, a spus bărbatul.

A doua zi a început să aibă febră și să tușească, iar a doua zi a mers la medicul de familie care l-a trimis la secția de urgență a spitalului din Cattolica. Aici i s-a făcut un set de analize și o radiografie toracică și astfel s-a pus diagnosticul de COVD-19.

Refacerea traseului

După ce au aflat de șederea de patru zile în România a italianului, autoritățile române au început verificările legate de persoanele cu care a intrat în contact în județele Dolj și Gorj.

S-au făcut analize pentru 13 persoane, iar alte 19 sunt vizate de ancheta epidemiologică.

Primele informații arată că italianul infectat cu virusul periculos a vizitat rudele soției sale care se află în comuna Bâlteni din județul Gorj, dar a stat și câteva zile într-un apartament din municipiul Târgu-Jiu. Momentan nu se știe cu câte persoane a intrat în contact pentru că oamenii refuză să declare că îl cunosc pe acest bărbat.

Închide ×