Decizie radicală luată de Coca-Cola. Introduce o nouă aromă. Care sunt noile ingredietnte

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
17/02/2019, 16:35
Decizie radicală luată de Coca-Cola. Introduce o nouă aromă. Care sunt noile ingredietnte GALERIE FOTO
Coca-Cola aduce noi arome! Care sunt ingredientele?

Producătorii Coca-Cola au decis ca după mulți ani să aducă noi arome pentru clienți! Noile ingrediente sunt vanilie și portocală. Schimbarea vine pentru a aduce varietate celor care preferă băutura acidulată.

De asemenea, compania uriașă a decis și în urmă cu ceva vreme să adăuge pe rafturile magazinelor Coca-Cola cu cireșe, Cola Zero, Cola cu Vanilie și Cola cu Vanilie Zero. Noua variantă de Coca-Cola cu portocală și vanilie va fi și ea și în varianta fără zahăr. Care sunt ingredientele băuturii carbogazoase?

Coca-Cola aduce o nouă aromă pentru clienți!

Renumita băutură Coca-Cola aduce acum în fața clienților aroma cu portocală și vanilie! De asemenea, și ea și în varianta fără zahăr, la fel ca cele cu cireșe, vanilie și Cola simplă. Celelalte ingrediente la care s-au mai gândit producătorii au fost: zmeură, lămâie sau ghimbir. Varianta nouă de Coca-Cola cu portocală și vanilie a fost sub forma unei ediții limitate în Canada, vara trecută, astfel că producătorilor le-a atras atenția. Aceștia au testat varianta nouă în supermarket-urile din Statele Unite și au văzut rezultate bune. Clienții au spus că aroma este „unică și diferită față de toate celelalte variante de Cola.” 

Ingrediente Coca-Cola

1. Apă
Coca‑Cola conţine peste 85% apă, iar majoritatea băuturilor răcoritoare conţin între 85% şi 99% apă. O porție de 250 ml de Coca‑Cola conține 105 kcal.

2. Colorant Caramel E150d
Colorantul Caramel se găseşte într-o gamă largă de produse, incluzând băuturi răcoritoare, bere, băuturi spirtoase, produse de panificație, cereale, sosuri, îngheţată, supe, carne şi amestecuri de condimente, etc. Colorantul Caramel E150d este aditivul alimentar care oferă băuturii Coca‑Cola culoarea sa închisă, distinctivă. Caramel E150d reprezintă una dintre cele patru categorii de caramel aprobate pentru utilizare ca și coloranţi alimentari în Uniunea Europeană.

3. Acidul fosforic
Acidul fosforic conţine fosfor – un mineral întâlnit într-o gamă largă de alimente. Acidul fosforic oferă gustul ușor înțepător al băuturii răcoritoare Coca‑Cola. O porţie de 250 ml de Coca‑Cola asigură 43 mg de fosfor.

4. Cafeina naturala
Consumul moderat de cafeină în rândul adulţilor se consideră a fi situat în jurul valorii de 300 mg pe zi. Conținutul de cafeină din Coca‑Cola este de aproximativ 24 mg pentru o porție de 250 ml, semnificativ mai mic decât cafeina conţinută de aceeaşi cantitate de cafea prăjită şi, de asemenea, mai mic decât conținutul de cafeină din 25 – 30 ml de cafea espresso.

5. Zahar
O porţie de 250ml de Coca‑Cola conţine aproximativ 27g de zahăr, ceea ce este echivalent cu patru – cinci lingurițe de zahăr și 105 calorii. Dacă doriți să reduceţi caloriile, încercați băuturile fără calorii – Coca‑Cola Light şi Coca‑Cola Zero.

6. Dioxid de carbon
Dioxidul de carbon este un gaz natural pe care noi îl expirăm şi plantele îl absorb. Dioxidul de carbon poate fi, de asemenea, produs pentru a fi folosit în anumite alimente sau băuturi. Bulele sunt formate doar din carbon şi oxigen şi, în consecinţă, nu conţin calorii. Dar băuturile carbogazoase pot furniza calorii din zahăr și din alte ingrediente. Bulele oferă băuturii Coca‑Cola caracterul “efervescent” şi senzaţia de revigorare.

7. Arome naturale
Strict secrete, contribuie decisiv la gustul băuturii. Potrivit companiei, Coca‑Cola are doar arome naturale şi nu conține conservanţi adăugaţi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×