Iată cea mai nouă rețetă de eclere, din ce în ce mai simple de făcut! Gospodinele pot să încerce un desert care pare greu de făcut, dar nu este așa. Uite care sunt ingredientele și modul de preparare a unor eclere pufoase și cu o cremă fină și gustoas! De ce ai nevoie și în cât timp poți să-ți impresionezi invitații?
Cantitățile de mai jos sunt potrivite pentru 20 de eclere, de aproximativ 13-14 sau 15-16 cm. Dacă le doriți în formă rotundă, vă vor ajunge ingredientele pentru 18 gogoșele, mari de 5-6 cm.
Rețetă de eclere pufoase! Cum să le prepari mai ușor?
Aluatul pentru eclere este opărit, fiind puțin pretențios, dar nu trebuie să vă faceți griji. Unul din cele mai importante lucruri este cuptorul, care trebuie să fie preîncălzit la 200 de grade Celsius. Se poate folosi la grăsime atât unt, cât și ulei. Pe vremuri se folosea untură, pentru a fi sigure de aluatul puțin pufos în interior și crocant în exterior. Cel mai comod este cu ulei, astfel că mereu se află în cămară. Apa și uleiul se toarnă într-o crăticioară, se adaugă sarea și se pune pe foc. Amestecul din oală trebuie să clocotească, iar mai apoi se pune făina( toată odată). Se amestecă foarte bine, fără să se formeze cocoloașe, până ce tot lichidul este absorbit.
Amestecul trebuie să arate ca o mămăligă un pic gumoasă și consistentă pe fundul oalei, unde se va forma o peliculă albicioasă. Nu vă faceți griji, aluatul trebuie să arate și puțin uscat, semn că nu mai are apă, astfel încât coșulețele pentru eclere să fie crocante pe dinafară. Se dă la o parte pentru a se putea răci, iar mai apoi se adaugă încet câte un ou. Se amestecă încontinuu! Consistența finală trebuie să fie cremoasă. Aluatul este gata! În cuptorul încins la 200 de grade Celsius, ventilat, se pune tava cu coșulețele de eclere deja puse în tavă, cu spațiu generos între ele, pentru că vor crește considerabil. Tava se bagă la cuptor, în partea superioară, unde este temperatura cea mai mare. NU trebuie să deschideți ușa cuptorului în primele 10-15 minute pentru că eclerele se vor opri din creștere. Fiți cu ochii pe ele mereu! Abia după ce s-au rumenit frumos reduceți temperatura și mutați tava în jumătatea inferioară, reducând temperatura la 170 de grade Celsius. Coaceți încă 10-15 minute elerele și sunt gata.
Rețetă pentru crema de vanilie pentru eclere:
Crema pentru eclere se numește mousseline, o cremă de vanilie. Ai nevoie de: budică sau crema patissiere din ouă, lapte, zahăr și amidon( se amestecă toate și se omogenizează bine).
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
- Untul trebuie să fie unul gras, cu min. 80% grasime. El trebuie scos din frigider cu cel puțin 12 ore înainte de utilizare pentru a ajunge la temperatura camerei și a fi foarte moale și cremos.
- Crema patissiere trebuie preparată și ea în avans (cu măcar 6 ore) și lăsat la răcorit până ce ajunge la temperatura camerei
- Ambele componente (untul și crema de vanilie) trebuie să aibă aceeași temperatură – a camerei. Dacă nu este îndeplinită această condiție, apare riscul tăierii cremei!
Ingrediente Eclere:
- 200 de ml. de apă
- 1 praf de sare
- 125 de grame de făina
- 120 de ml. de ulei
- 4 ouă (de fapt, am folosit 3 ouă și 2 albușuri pe care le aveam deja și m-am gândit să le valorific
- umpluturi la alegere, eu am folosit o cremă de vanilie și frișcă
- se poate finisa cu glazură de ciocolată, eu am pudrat simplu cu zahăr praf