Decizie fără precedent la Galați de teama coronavirusului! Rău-platnicii vor fi rebranșați la rețeaua de apă

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
11/03/2020, 09:58
Decizie fără precedent la Galați de teama coronavirusului! Rău-platnicii vor fi rebranșați la rețeaua de apăGALERIE FOTO
Primăria Galați rebranșează rău-platnicii Sursa foto - hepta.ro

Decizie fără precedent la Galați de teama coronavirusului! Primăria nu a mai stat pe gânduri și a anunțat că va rebranșa sute de imobile care nu sunt alimentate cu apă de mult timp din cauza datoriilor acumulate.

Decizie fără precedent la Galați de teama coronavirusului!

Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi va fi pusă în practică de subordonaţii Primăriei, cu fonduri de la bugetul local.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Vorbim despre oameni care nu au apă rece de ani de zile. Aceștia au fost debranşaţi din cauza datoriilor uriaşe pe care le-au acumulat în timp. Edilul și-a dat acordul ca oamenii să fie realimentaţi pentru a permite respectarea condiţiilor de igienă.

Rău-platnicii vor fi rebranșați la rețeaua de apă

„Am decis să le dăm apă, ei au datorii, de aceea nu beneficiază de acest serviciu. Sunt datorii mari, totuşi mult mai importantă este sănătatea oamenilor.

În contextul actual, igiena este foarte importantă. Am decis să alocăm din fondul de rezervă resursele necesare pentru branşarea celor aproximativ 200 de familii cărora le-a fost sistată alimentarea cu apă curentă din cauza datoriilor”, a explicat primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu pentru Mediafax

Conform informaţiilor publicate pe portalul societăţii edilitare Apă Canal, datoria totală a familiilor debranşate depăşeşte 10 milioane de lei.

„Din totalul de 727 asociatţii de proprietari existente în municipiul Galaţi sunt sistate blocuri din 42 asociaţii, ceea ce reprezintă circa 5,7% din totalul acestora.

Ca valoare, debitul restant al asociaţiilor sistate este de 10.041.478 lei, respectiv 78% din total sold asociaţii proprietari existent la 31.01.2020. Aceste 42 de asociaţii de proprietari sistate însumează circa 7.200 apartamente, din care, fără alimentare cu apă sunt aproximativ 250 apartamente”, scrie pe portalul societăţii Apă Canal.

Nu este singura decizie luată – gălățenii trebuie să șie că există o limitare a accesului în incinta centrelor de plată a taxelor şi impozitelor locale la 10 persoane. De asemenea, au fost închise temporar creşele, teatrele şi Baia Comunală din oraş.

Mai mult de atât, primăria anunță că s-au luat măsuri suplimentare de igienizare a mijloacelor de transport în comun şi a pieţelor agroalimentare şi a fost interzis accesul vizitatorilor în spitale, cămine de bătrâni şi centre sociale.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×