Decizie fără precedent din cauza coronavirusului. Orice persoană care ajunge în această țară intră în carantină 14 zile!

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/03/2020, 10:11
Decizie fără precedent din cauza coronavirusului. Orice persoană care ajunge în această țară intră în carantină 14 zile!
Orice persoană care ajunge în Israel intră în carantină 14 zile. Sursa foto: profimediaimages.ro

Israelul ia măsuri drastice împotriva coronavirusului. Autorităţile israeliene au decis că oricine intră în ţară va fi pus în crantină pentru 14 zile. Cei ce nu au spaţiu unde să stea în carantină vor fi repatriaţi.

Orice persoană care ajunge în Israel intră în carantină 14 zile

De frica coronavirusului, Israelul va lua măsuri fără precedent. Autorităţile au decis ca toate persoanele care intră în Israel vor fi puse în carantină, indiferent dacă vor fi cetăţeni ai ţării sau străini.

Persoanele care la intrarea în Israel vor declara că nu au unde să stea 14 zile în carantină vor fi repatriaţi.

Israelul pierde din cauza impunerii măsurilor de carantină 1,4 miliarde de dolari

După o zi întreagă de discuţii complexe, am luat o decizie: orice persoană care ajunge în Israel din străinătate va intra în carantină timp de 14 zile.

Este o decizie dificilă, dar este necesară pentru menţinerea sănătăţii publice, care este cel mai important lucru. Decizia va fi în vigoare în următoarele două săptămâni”, a declarat luni seară prim-ministrul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netayahu.

Israelul va pierde bani mulţi din respingerea turiştilor care vor să viziteze ţara Sfântă. Ministerul israelian al Finanţelor a făcut un calcul din care reiese că măsurile decarantină luate împotriva răspândirii coronavirusului va costa 1,4 miliarde de dolari. Numărul total al persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns, luni, la 42 în Israel.

Pe dealtă parte, Italia, cea mai afectată ţară din Europa a impus carantina pentru întrega ţară. Nimeni nu mai intră şi nimeni nu mai iese din ţară.

Nu există timp, contagiunea este în creștere. Vom adopta reguli și mai stricte. Obiceiurile zilnice trebuie să se schimbe pentru binele Italiei: STAI ACASĂ.

Nu va mai exista o zonă roșie – va exista Italia ca zonă protejată. Călătoria în întreaga peninsulă va fi evitată dacă nu există motive dovedite pentru locul de muncă, cazuri de necesitate și motive de sănătate.

Adăugăm interdicția adunărilor în aer liber. Înțelegem nevoia de socializare, dar nu ne mai putem permite aceste episoade de socializare care pot adânci epidemia”, a declarat premierul Giuseppe Conte.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×