Decizie de ultimă oră a actorului Florin Zamfirescu: ”Am venit să mă retrag!”

Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
13/03/2019, 08:54
Decizie de ultimă oră a actorului Florin Zamfirescu: ”Am venit să mă retrag!” GALERIE FOTO
Florin Zamfirescu vorbeste despre retragerea din meseria de actor

Actorul Florin Zamfirescu, ajuns la aproape 70 de ani, și-a șocat fanii, după ce a declarat că vrea să se retragă din actorie! Marele actor a declarat pentru „Agenția VIP” că este recunoscător vieţii pentru ce i-a oferit şi ia în calcul să se retragă de pe scena teatrului.

Florin Zamfirescu și-a anunțat retragerea din meseria de actor

„Am venit să-mi anunţ retragerea. Peste o lună, pe 12 aprilie, fac 70 de ani. Nu mi-am imaginat niciodată că o să trec peste anul 2000. Uite că a trecut. Nu mi-am imaginat că o să trăiesc 70 de ani”, a spus Florin Zamfirescu.

Născut în orașul Călimănești, Vâlcea, Florin Zamfirescu a frecventat și absolvit atât școala generală cât și liceul în localitatea natală. În anul 1967 a intrat pe primul loc la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie Ion Luca Caragiale din București la Facultatea “Arta Actorului”, clasa Profesor Constantin Moruzan, absolvind-o 1971 ca șef de promoție.

Florin Zamfirescu retragere
Florin Zamfirescu isi anunta retragerea, dupa o cariera de 50 de ani

Florin Zamfirescu a jucat în aproape 70 de filme

Fiind repartizat la Teatrul de Stat din Târgu Mureș, s-a mutat după doi ani la București, în noiembrie 1973, la Teatrul Giulești, actualmente Teatrul Odeon. Între anii 1991 și 1994 a funcționat ca director adjunct artistic al acestui teatru. Începând cu 1996 și până în prezent lucrează la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București(cunoscută și sub acronimul UNATC) ca profesor universitar.

A fost rector al UNATC din ianuarie 2000 până în 2008. În paralel cu aceste activități, și-a continuat activitatea de actor de scenă și film, respectiv ulterior de regizor de teatru, din 1974 până în prezent.

A jucat în aproape 70 de filme, în zeci de piese de teatru, a jucat si în câteva seriale, dar a participat și la multe emisiuni de televiziune. Acum, ajuns la aproape 70 de ani, Florin Zamfirescu vrea să se retragă din lumina reflectoarelor, după o carieră de 50 de ani.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×