Decizie de ultim moment luată de Ludovic Orban, Dan Barna și Dacian Cioloș. Se impozitează pensiile speciale și se merge la anticipate

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/11/2019, 16:13
Decizie de ultim moment luată de Ludovic Orban, Dan Barna și Dacian Cioloș. Se impozitează pensiile speciale și se merge la anticipate GALERIE FOTO
Cei trei lideri au bătut palma pentru mai multe măsuri urgente. Sursa foto - facebook

Decizie de ultim moment luată de Ludovic Orban, Dan Barna și Dacian Cioloș. Cei trei lideri au avut o primă rundă de discuții în ce privește perioada imediat următoare și cum anume trebuie să meargă actuala guvernare. Astfel, printre prioritățile prezentate de președintele PLUS premierului se numără alegerile locale în două tururi, impozitarea pensiilor speciale și anticipatele. Orban pare că a fost de acord cu toate solicitările.

Decizie de ultim moment luată de Ludovic Orban, Dan Barna și Dacian Cioloș

 ”Dacian Cioloș și Dan Barna s-au întâlnit în cursul dimineții (de vineri – n.r.) cu premierul Ludovic Orban. Printre prioritățile rezentate de dl. Cioloș pot enumera anularea recursului compensatoriu, alegeri locale în două tururi, impozitarea pensiilor speciale, organizarea de alegeri anticipate, precum și modificarea legilor electorale, în sensul creșterii numărului de parlamentari pentru Diaspora”, au declarat pentru Mediafax surse politice din Alianța USR-PLUS.

Mai mult de atât, Dacian Cioloș i-a cerut lui Ludovic Orban modificarea ”radicală” a PNDL. Trebuie specificat că întâlnirea dintre cei trei lideri politici nu a fost anunțată în programul lui Ludovic Orban, așa cum s-a întâmplat în cazul întrevederilor cu parlamentari ProRomânia sau cu liderul PMP, Eugen Tomac. Cu toate acestea, era de așteptat ca Orban să se vadă cât mai repede cu partenerii pe care îi vrea alături în guvernare.

Se impozitează pensiile speciale și se merge la anticipate

Sunt mai multe doleanțe în jurul cărora cei trei au discutat. Prima dintre ele pare a fi cea a alegerilor anticipate, solicitare cu care toți au fost de acord. Mai mult de atât, prin vocea unor lideri, liberalii au transmis că se gândesc serios ca acestea să aibă loc în primăvară. Măsura este susținută și de Dan Barna și Dacian Cioloș, cele două partide anunțând că sunt pregătite pentru un asemenea scrutin.

Impozitarea pensiilor speciale este o altă măsură pe care opinia publică o solicită și de care au fugit până acum mai toți politicienii. De data aceasta, PNL, USR și PLUS par că au ajuns la un numitor comun.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×