Decizia Curții de Apel în cazul lui Augustin Lazăr! Unde se va judeca procedura de revocare

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
27/11/2018, 15:20
Decizia Curții de Apel în cazul lui Augustin Lazăr! Unde se va judeca procedura de revocare GALERIE FOTO
Care este decizia Curții de Apel în cazul lui Augustin Lazăr!

Tudor Toader, ministrul Justiţiei, vrea să îl schimbe din funcţie pe procurorul general Augustin Lazăr prin intermediul unei evaluări, iar cei care vor decide acest lucru sunt judecătorii din Bucureşti. Dosarul acestuia, prin care Lazăr a contestat decizia de revocare, va fi mutat de la Alba Iulia la Bucureşti, după ce avocatul lui Tudorel Toader a spus că dosarul nu se poate judeca în Alba Iulia.

Conform motivaţiei avocatului plătit de Tudorel Toader, domiciliul lui Augustin Lazăr este în Alba Iulia, însă activitatea şi-o desfăşoară la Bucureşti şi de ceea plângerea ar trebui să fie judecată de Curtea de Apel Bucureşti. Timp de o oră s-a deliberat, iar instanţa i-a dat dreptate acestuia, într-o decizie fără drept de apel.

Decizia Curții de Apel în cazul lui Augustin Lazăr

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a reacţionat imediat pe pagina de Facebook, acolo unde a scris o postare:Instanța de contencios administrativ a declinat competența soluționării acțiunii procurorului general, de la domiciliul reclamantului către instanța din capitală. Oare autorul plângerii chiar nu cunoștea regulile de competență sau pur și simplu a vrut să mai tragă de timp?”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Nici Augustin Lazăr şi nici Tudorel Toader nu au fost prezenţi, fiind reprezentaţi de avocatul Ovidiu Podaru, respectiv consilierul juridic Alexandru Stan.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader

Tudorel Toader şi eliberarea deţinuţilor

Ministrul Justiţiei a fost implicat în eliberarea a 9.000 de deţinuţi, după decizia luată de Tudorel Toader de a sprijini recursul compensatoriu, după un comunicat ce era emis de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor: ″În perioada 1.01.2018-31.10.2018, în unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au fost depuse un număr de 8.822 de persoane. În aceeaşi perioadă, din unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au fost puse în libertate 11.033 de persoane, 9.039 dintre acestea beneficiind de prevederile Legii 169/2017: 1.374 ca urmare a expirării duratei pedepsei în termen, 7.665 prin admiterea de către instanţele de judecată competente a liberării condiţionate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×