De ce nu l-au salvat colegii de la înec pe Gabriel, tânărul de 15 ani care a murit într-un lac din Vaslui

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
21/07/2019, 20:21
De ce nu l-au salvat colegii de la înec pe Gabriel, tânărul de 15 ani care a murit într-un lac din Vaslui
Gabriel, tânărul din Vaslui care a murit înecat. Sursa foto: vremeanouă.ro

Apar amănunte noi despre Gabriel, tânărul de 15 ani care a murit înecat într-un lac din Vaslui. Mulți s-au întrebat de ce colegii cu care a fost la scăldat la baza de agrement nu au intervenit, iar răspunsul este unul de-a dreptul surprinzător. Potrivit ziarului local Vremea Nouă, cei cu care se afla Gabi au crezut că acesta se prefăcea.

Colegii lui Gabriel, tânărul înecat în Vaslui, au crezut că totul era o farsă

Colegii puștiului din Vaslui aveau convingerea că asistau la o farsă. Medicii spun că băiatul putea fi salvat dacă intervenea cineva la timp. Povestea adolescentului i-a întristat pe colegi, mai ales că gașca care se afla la scăldat tocmai sărbătorea faptul că tânărul fusese admis la liceul la care a dorit.

Elevii au profitat de pauza de după examene și au mers să se distreze la baza de agrement din orașul moldovean. Colegii au văzut că Gabriel dispăruse și nu au dat crezare ideii că ar fi putut păți ceva rău. Ba mai mult, aceștia erau convinși că Gabi e pus pe farse și că se ascunde undeva printr-un tufiș.

Gabriel s-a scăldat într-un lac al unei baze de agrement din Vaslui. Sursa foto: transilvania24.ro

Administratorul bazei de agrement: „Aici e interzis scăldatul”

„Taci bă, că nu s-a înecat, ne face farse! E ascuns prin tufișuri!”, au spus prietenii lui Gabi, culmea, după ce văzuseră că acesta a dispărut în apă. „Nu e sub apă. L-am văzut noi. Ne-a făcut cu mâna!”, au continuat aceștia în ciuda evidenței. Administratorul lacului, Ion Păduraru, a declarat că elevii au ignorat interdicția de a nu se scălda în apă, scrie libertatea.ro.

„Grupul a fost organizat, s-a plătit pentru închirierea unei mese și a unui grătar, și-au adus singuri ce au dorit sã bea. Noi nu avem voie să îi controlăm în genți. La un moment dat, au venit la mine și mi-au zis că nu-l găsesc pe unul dintre băieți, dar că e posibil să fie o glumă. După aceea, am aflat că ei se băgaseră în apă, ca să se scalde, dar noi nu i-am văzut făcând asta. Aici e o zonă de agrement, de picnic, e interzis scăldatul”, a spus administratorul bazei de agrement.

Gabi intrase la Liceul Mihail Kogălniceanu cu o medie mare și s-a bucurat în felul lui pentru încununarea rezultatelor studiilor sale. Atât de mult încât acum, din nefericire, părinții se pregătesc de înmormântare în loc să îl ajute pe băiat pentru un nou ciclu școlar.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×