De ce nu au voie părinții să-și certe copiii seara! Explicația este uimitoare

Alexandra Chivu  
înStiri de ultima ora
15/01/2019, 15:55
De ce nu au voie părinții să-și certe copiii seara! Explicația este uimitoare
Părinții nu au voie să-și certe copiii seara, pentru că în timpul nopții ei nu au cum să-și risipească supărarea

Sfântul Paisie Aghioritul a lăsat pe pământ un îndemn pentru părinți. Acesta a spus că nu e voie ca părinții să-și certe copiii seara, pentru că în timpul nopții ei nu au cum să-și risipească mâhnirea, iar întunecimea serii o înnegrește și mai mult. ”Încep să se gândească cum să se împotrivească, caută diferite soluţii. Intră la mijoc şi diavolul şi astfel pot ajunge şi la deznădejde. În timpul zilei, chiar de ar spune copiii:

„O să fac aceasta şi aceasta”, atunci când sunt certaţi, însă ieşind afară din casă vor uita cele plănuite de ei şi astfel li se risipeşte mâhnirea. Pe cât se poate părinţii să evite bătaia. Să încerce cu bunătate şi cu răbdare să-l facă pe copil să înţeleagă că ceea ce face nu este corect. Numai când copilul este mic şi nu înţelege că ceea ce vrea să facă este primejdios, numai atunci îl ajută, căci primind o palmă va ţine minte să nu mai facă altădată.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Părinții nu au voie să-și certe copiii seara pentru că în timpul nopții nu au cum să-și risipească mâhnirea

Frica de a nu mai primi cumva vreo palmă i se face copilului ca o frână care îl protejează”, extras din ”Viața de familie”, Vol 4, Ed. Evanghelismos, București, 2003, pag. 114. O altă greșeală des întâlnită de psihologul Claudia Borza se referă la raportarea greșită a părinților la nevoia de independență a copilului .

De ce nu au voie părinții să-și certe copiii seara! Explicația este uimitoare
Întunecimea serii înnegrește și mai mult supărarea dinainte de culcare

„Nevoia de independenţă este o cerinţă de dezvoltare, câştigarea ei treptată în funcţie de vârstă, achiziţii şi progrese bio-psihologice este parte din normalitatea dezvoltării umane.

De ce nu au voie părinții să-și certe copiii seara! Explicația este uimitoare
Sfântul Paisie Aghioritul a lăsat pe pământ un îndemn pentru părinți

Astfel în mod natural de la cea mai fragedă vârstă începem să facem paşi spre câştigarea independenţei şi devenirea unei personalităţi autonome. Recomandabil pentru părinţi este să acorde copiilor atâta independenţă câtă au nevoie pentru a învăţa despre şi din mediul în care trăiesc în baza nivelului de dezvoltare şi a vârstei pe care o are.

De ce nu au voie părinții să-și certe copiii seara! Explicația este uimitoare
O altă greșeală des întâlnită de psihologul Claudia Borza se referă la raportarea greșită a părinților la nevoia de independență a copilului

Nici mai multă deoarece ceea ce depăşeşte posibilităţile de înţelegere şi capacităţile proprii devine stresant psihic şi dezorganizant comportamental, nici mai puţină deoarece riscăm să substimulăm copilul şi astfel el să devină nesigur, neîncrezător deoarece nu ştie ce poate şi ce nu poate să facă”, este de părere specialistul.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×