De ce nu au mers oamenii la vot la referendumul pentru familie 2018

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
07/10/2018, 19:35
De ce nu au mers oamenii la vot la referendumul pentru familie 2018
De ce nu au venit românii la referendumul pentru familia tradițională?

Absenteismul din cadrul referendumului pentru familie a indicat cea mai slabă prezență la vot de după Revoluția din anul 1989. Se pune prognosticul unui referendum ratat, iar dacă românii vor continua să nu-și facă apariția la secțiile de vot, se va ajunge la numărul egal cu cel al semnăturilor pentru pornirea evenimentului.

Întrebările cele mai frecvente pentru referendum sunt: Care este mesajul românilor și a cui este greșeala?

Absenteism în masă la referendum!

Referendumul pentru familie a fost evenimentul zilelor de weekend pentru români. Totul a roit în jurul familiei tradiționale și revizuirii sau nu a Constituției. Primele rezultate obținute arată că românii au preferat să nu facă parte din decizia căsătoriei a unor doi indivizi.

Când vine vorba de politicieni, aceștia și-au îndemnat membrii partidelor să facă exact cum simt. Primii care au susținut familia tradițională au fost: Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea, Traian Băsescu și Ludovic Orban. Însă datele de la primele ore arătau dreptatea în dreptul taberei adverse, unde după 3 ore de la deschiderea urnelor, procentul abia se ridica la 1%. Dacă după închiderea secțiilor de vot nu se va atinge pragul de 10%, referendumul se poate declara un eșec.

„Biserica e considerată un agent electoral major, dar nu e. Faptul că nu a reuşit să mobilizeze un număr normal pentru un vot, arată că biserica nu e atât de bine organizată, însă cred că toată presiunea va fi pusă mâine când vom vedea cu totul o altă mobilizare din partea iniţiatorilor”, a spus un sociologpentru MEDIAFAX.

De ce nu au mers românii la referendum?

Un bărbat din Teleorman și-a justificat neparticiparea la referendumul pentru familia tradițională: „Nu merg la referendum! Dacă ar fi fost un referendum pentru imunitate, a politicienilor sau pentru mai multe să bage… dar bagă ce le convine lor. Unii spune că să distragă atenţia. Dar mie nu-mi distrage atenţia de la treburile pe care le am eu. Nu mă interesează lucrul ăsta pe mine”, a spus acesta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×