De ce are Rudolph nasul roșu? Sunt zeci de speculații, însă numai una este certă!

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
24/12/2018, 10:54
De ce are Rudolph nasul roșu? Sunt zeci de speculații, însă numai una este certă!
De ce are Rudolph nasul roșu?

Rudolph face parte din magia Crăciunului la fel de mult ca vestitul Moș Crăciun. Renul a devenit special datorită sufletului lui, dar și nasului său. El s-a născut pentru a-l ajuta pe Moș să-i facă fericiți pe copiii de pretutindeni. Povestea puiului de ren a început prin discordanța sa.

Renul avea un nas rroșu care lumina foarte tare, lucru pentru care toată lumea îl ironiza, inclusiv familia lui, căruia îi era rușine cu el Astfel, într-o zi el l-a ajutat pe Moș Crăciun în misiunea lui de a împărți daruri, salvând Crăciunul. Din acel moment, Rudolph a rămas cel mai prețios camarad al bătrânului care poate bucura copiii într-o singură noapte.

Rudolph are nasul roșu pentru a merge mai bine , de Crăciun, prin ceață

Un lucru pe care nu mulți îl știu este că nici numele său nu a fost ales din prima. Iniția, micul ren avea sortit unul dintre numele: ”Rollo”, ”Reginald” sau ”Romeo”. Așadar, personajul creat de Robert L. May, s-a gândit la Rudolf datorită fetiței lui, care adora renii de la grădina zoologică.

Însă, cu toate acestea, micuța nu i-a indus ideea de a-l face pe ren cu nasul roșu. Astfel, conform forbes.com, se pare totul are un argument, ba chiar unul fizic solid, căci mai bine poate duce acasă un ren având nasul roșu, printr-un drum plin de ceață.

De altfel, motivul este conectat și de culoarea cerului și a apusurilor de soare colorate. Un lucru neștiut despre povestea cre a cuprins toți micuții de pe glob constă în faptul că autorul a primit sarcina de a-l construi pe Rudoph întro perioadă în care soția sa, Evelyn, se lupta cu o boală.

De altfel, cei doi , la acea vreme, se luptau și cu datorii foarte mari din cauza medicamentelor și a tratamentelor.În luna iulie, 1939, soția sa trece în neființă, el este presat de șeful său pentru a termina povestea, moment în care autorul decide să nu dea alcuiva proiectul, cu promisiunea de al crea pe renul cu nasul roșu rapid. Astfel, Rudoph a fost terminat o lună mai târziu.

Tot în acel an, cartea a fost distribuită în 2,4 milioane de ecemplare, iar până la finele anului 1946, erau deja răspândite 6 milioane de copii în America. Tot în acea vreme, o mare editură decide că cumpere drepturile nu de autor, ci de compania Montgomeery Ward. În acea perioadă, autorul poveștii a primit o mare surpriză din parte președintelui companiei Montgomery, care a hotărt să-l scape de datorii.

Din acel moment, Rudolf a crescut în popularite și a fost prezent nu numai în versiunea tipărită. Acesta a devenit și desen animat de 9 minute, însă și unul dintre cele mai dorite și frumoase cântece de Crăciun, ”Rudoph the red-nosed reindeer”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×