De ce a refuzat Klaus Iohannis bugetul pe 2019. Ce articole din Constituție încalcă

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
23/02/2019, 14:48
De ce a refuzat Klaus Iohannis bugetul pe 2019. Ce articole din Constituție încalcă GALERIE FOTO
Klaus Iohannis a refuzat bugetul pe 2019 pentru că încalcă șapte articole din Constituție

Klaus Iohannis a refuzat bugetul pe 2019 și a atacat la Curtea Constituțională a României proiectul de lege. Șeful statului susține că Legea adoptată de Parlament încalcă șapte articole din Consituție, în timp ce membrii PSD îl acuză că își face campanie electorală.

„Legea menționată încalcă art. 1 alin. (5), art. 11 alin. (1) și (2), art. 47, art. 50, art. 120 alin. (1), art. 135 alin. (2) lit. f) și art. 148 alin. (2) și (4) din Constituție”, și-a motivat Klaus Iohannis refuzul de a promulga Legea bugetului de stat pe 2019. Șeful statului a vorbit despre „bugetul rușinii naționale” și a precizat că „Actul încalcă atât Constituţia, cât şi angajamentele faţă de Uniunea Europeană.” În replică, membrii PSD îl acuză că își face campanie electorală.

Klaus Iohannis a refuzat bugetul pe 2019 pentru că încalcă șapte articole din Constituție

Klaus Iohannis a refuzat bugetul pe 2019 pentru că încalcă șapte articole din Constituție. Unul dintre motivele invocate se referă la încălcarea rolului și atribuțiilor Consiliului Fiscal.” O altă nemulțumire se referă la „încălcarea principiilor și reglementărilor privind responsabilitatea fiscal-bugetară.”

CCR va discuta pe 6 martie sesizarea lui Klaus Iohannis privind bugetul pe 2019
CCR va discuta pe 6 martie sesizarea lui Klaus Iohannis privind bugetul pe 2019

Președintele României invocă faptul că bugetul pe 2019 ar încălca prevederile unui Tratat încheiat de țara noastră în urma aderării la Uniunea Europeană, cu privire la stabilitatea, coordonarea și guvernanța în cadrul uniunii economice și monetare dintre Regatul Belgiei, Republica Bulgaria, Regatul Danemarcei, Republica Federală Germania, Republica Estonia, Irlanda, Republica Elenă, Regatul Spaniei, Republica Franceză, Republica Italiană, Republica Cipru, Republica Letonia, Republica Lituania, Marele Ducat de Luxemburg, Ungaria, Malta, Regatul Țărilor de Jos, Republica Austria, Republica Polonă, Republica Portugheză, România, Republica Slovenia, Republica Slovacia, Republica Finlanda și Regatul Suediei, semnat la Bruxelles la 2 martie 2012.

Șeful statului a atacat la CCR Legea bugetului de stat pe anul 2019, iar judecătorii au înregistrat sesizarea și urmează să o dezbată pe data de 6 martie. PSD-ul nici nu guvernează pentru români și pentru România, PSD guvernează pentru Dragnea. PSD este incompetent și incapabil să conducă România. Bugetul rușinii naționale, asta este bugetul propus pentru 2019. Este un buget nerealist, supraveluat și întârizat. Cu acest buget, PSD încearcă să acorere nereușitele multiple din timpul guvernării de până acum. Ei l-au numit bugetul investițiilor și asta este prima mare minciună din buget. Toată lumea s-a întreabat de ce a întârziat PSD-ul bugetul trei luni de zile. Vă spun eu. Ei nu vor să se realizeze investiții pentru că nu au bani, de aceea au întârziat bugetul cu 3 luni„, a declarat Klaus Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×