De ce a lipsit Ion Iliescu de la Centenarul Marii Uniri

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
01/12/2018, 20:08
De ce a lipsit Ion Iliescu de la Centenarul Marii Uniri GALERIE FOTO
De ce a lipsit Ion Iliescu de la Centenarul Marii Uniri

Ion Iliescu a lipsit de la Centenarul Marii Uniri din cauza problemelor de sănătate. Fostul preşedinte al României a declinat invitaţiile primite la eveniment după recomandările primite de la medici.

Ion Iliescu a fost invitat inclusiv la şedinţa solemnă a Parlamentului pentru marcarea Centenarului, însă nici de această dată nu a răspuns invitaţiei. Au participat, în schimb, preşedintele Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu, precum şi alţi reprezentanţi ai grupurilor parlamentare.

De ce a lipsit Ion Iliescu de la Centenarul Marii Uniri

Ion Iliescu a refuzat să vină la evenimentele organizate în ultima perioadă, după ce medicii i-au recomandat să nu facă efort şi să aibă cât mai multă grijă de el. Astfel, apariţiile publice ale fostului preşedinte au fost din ce în ce mai rare.

Ion Iliescu, la parada din 2017, organizată de Ziua Naţională a României
Ion Iliescu, la parada din 2015, organizată de Ziua Naţională a României

Nu este prima dată când Ion Iliescu lipseşte de la paradă. Aşa s-a mai întâmplat şi în 2017, când a declinat invitaţia. Şi atunci, acesta avea probleme de sănătate care nu i-au permis să ia parte la acest eveniment.

În luna octombrie a acestui an, Ion Iliescu a ajuns de urgenţă la spital din cauza unor probleme cu tensiunea, acesta acuzând dureri în piept și în abdomen. Ion Iliescu a fost externat, după o noapte în care a fost internat la Spitalul Elias. Reprezentanții spitalului au declarat că fostul președinte a beneficiat de „un set de explorări endoscopice care erau programate încă din timpul verii, pentru motive digestive”.

Medicii care au efectuat analizele au spus că după externare starea lui Ion Iliescu a fost una bună, însă i s-a recomandat de atunci să evite aparițiile în public și să se odihnească: „Cardiologic e în ordine. Nu a avut nici o problemă cardiacă”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×